tiistai 31. tammikuuta 2012

Violettia tositarkoituksella

Pilvikynsistä oli pakko hankkiutua eilen eroon repsotusefektin vuoksi. En ymmärrä, miksi tuo Matte about you tekee minulle tuollaista. Ehkä pitää ensi kerralla kokeilla sitä vähän tuoreemman lakan päälle? Jos se kuitenkin sitten on sen verran kuivattavaa, vaikkei mikään pikakuivattaja mainosta olevansakaan.
Pilvikynsien tilalle laitoin tällä kertaa seeprakynnet. Myöhään illalla ei huvittanut keksiä mitään tuon mullistavampaa ja seeprakynnet tuntuvat onnistuvan aina. Pohjaväriksi valitsin O.P.I:n Purple with a Purposen. Omaan makuuni Purple with a Purpose on liian vaatimaton sellaisenaan, joten kuorrutin sen kahdella kerroksella Flormarin U28-glitterlakkaa. Nuo lakat tuntuvat sopivan aivan täydellisesti yhteen, joskin tuntuu hassulta laittaa kalliin lakan päälle halpislakkaa. Sehän on vähän kuin laittaisi ruokaan ketsuppia hienossa ravintolassa! Mutta kun se kimaltaa niin nätisti!
Leimailut tuntuivat onnistuvan ihan hyvin tällä kertaa, ainoastaan kahteen kynteen en ole aivan tyytyväinen. Himottaisi tilata lisää laattoja, joissa on tuollaisia koko kynnen kuvioita. Pärjään niiden kanssa jotenkin paremmin kuin yksittäisten kuvioiden kanssa. Pienten kuvioiden kanssa kynsi tuntuu jäävän jotenkin liian tyhjäksi. Toisaalta tuntuu taas, että pitäisi edes kerran leimata kaikki laatat läpi ennen kuin voi hankkia uusia...
Kuvia vielä todistusaineistoksi:



sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Mattapilvet

En jaksanut tehdä kynsiä kokonaan uudestaan, joten kokeilin mattalakkaa eilisten pilvikynsien päälle. Sama repsotusefekti tuli taas, mutta päätin purra hammasta ja elää sen kanssa ainakin huomiseen. Ei kai kukaan toisten kynsiä niin läheltä katso, että edes huomaisi moista?
Ihan hyvin nuo pilvet toimivat mattanakin. Ja mattana Opin Blue my mind ja China Glazen Pelican grey toimivat vielä paremmin yhteen. Täytyy käyttää tuota yhdistelmää toistekin. Olin kyllä muutenkin yllättynyt kuinka nätiltä tuo Blue my mind toimii mattana. Ihanan samettinen!

lauantai 28. tammikuuta 2012

Pilvikynnet

Totesin, että tänään ei ole aikaa mattakynsiä tehdä... Eikä kyllä mitään muitakaan kynsiä nyt kun jälkiviisaana miettii. Pikakuivattajaa käytin kahteen otteeseen, mutta lakkaa on niin paksu kerros, että tovi menee ennen kuin käsillä voi jotain oikeasti tehdä.

Tänään tein siis pilvikynnet Nailsiden tutorialin mukaan ja ihan kivat tuli. Opin suti oli jotenkin ehkä liian kulmikas, mutta MNY:n lakassa tosi hyvä. Vähän hirvitti lähteä tekemään noita pilviä kummemmin harjoittelematta.

Tässä vielä käytetyt lakat:
China glaze - Pelican grey
O.p.i - Blue my mind
MNY - 657

Ugh

Kokeilin eilen Essien mattalakkaa vanhan lakan päälle, ja lakka lähti repsottamaan reunoista samalla lailla kuin jos kuivan lakan päälle heittää pikakuivattajaa. Nyt olen yrittänyt googlettaa, että pitäisikö mattalakkaa laittaa kuivan vai märän lakan päälle. Kuiva näyttää voittavan, mutta en ymmärrä miten se voisi toimia. Haluaisin tehdä mattakynnet tänään, mutta en tiedä onko minulla aikaa epäonnistumiselle.

Kuva vielä todisteeksi. Mattalakkaa on etusormessa.


perjantai 27. tammikuuta 2012

Mattaa lakkaa

Bongasin toissapäivänä jostakin blogista, että Essien kynsilakat ovat ilmestyneet Anttiloihin ja eilen tuli meillekin tuo Anttilan mainos, jossa niitä näkyi. Essien lakkoihin olen törmännyt näillä nurkilla jo aikaisemminkin, nimittäin Sellon kupeessa olevassa apteekki Elixirissä. Elixirissä ei kuitenkaan ollut ollenkaan Matte about you - päällyslakkaa kun kävin siellä pyörähtämässä... Mutta Anttilasta niitä löytyy! Muutenkin lakkavalikoima oli paljon isompi kuin Elixirissä.
Mattapäällyslakan nappasin itse mukaani, mutta muut lakat olivat vähän meh. En tiedä miksei ne oikein minua kiinnosta. Jotenkin tylsiä vain kaikki. En kyllä tykännyt mattalakoistakaan ensin, mutta sitten näin kivoja koristelujuttuja, jotka oli tehty mattalakoilla. Pakkohan sitä nyt oli hankkia.
Bloggerin android app muuten ei anna asetella kuvia, saati tehdä kuvatekstejä, joten sen vuoksi ne ovat tuolla lopussa pötkössä. Näin on varmaan jatkossakin.


Masterpiece Pink

Jahas. Sitä on laitetty pystyyn taas uusi blogi, tällä kertaa kynsiaiheinen. Mutta on tätä pitkään harkittukin, blogin kieltä vielä pitempään. Olen monta vuotta blogannut englanniksi ja oppinut kirjoittamaan sitä suhteellisen luontevasti... mutta jostakin syystä kynsilakkajutuista haluan kirjoittaa suomeksi. En vaan pääse siitä yli enkä ympäri. Ehkä haluan kirjoittaa suomeksi siksi, että luen enimmäkseen suomenkielisiä kynsilakkablogeja? Blogin nimi on nyt kuitenkin englanniksi, siitä syystä etten yksinkertaisesti keksinyt kivaa suomenkielistä nimeä.

Blogin nimi tulee IsaDoran Masterpiece Pink - graffitilakasta, joka lopullisesti käännytti minut kynsilakkoihin. Olin aikaisemmin nähnyt jossakin blogissa Konadeilla tehtyjä hienoja kynsiä, ja Youtuben avustuksella opin, ettei se ollut edes kovin vaikeaa. Konadien hankkiminen tuntui vain tyhmältä ajatukselta, enhän omistanu edes yhtään kynsilakkaa entuudestaan. Ja aika iso sijoituskin se olisi jos vain haluaisi kokeilla...

Mutta juuri nuo Youtuben Konad-videot saivat kynsilakkajutut pyörimään päähän. Aloin miettimään millaista se olisi, jos minullakin olisi yhtä nätinnäköiset kynnet. Tai edes lakatut kynnet. Lopulta annoin periksi ja ostin yhden kynsilakan, ihan vain kokeillakseni miltä tuntuu, kun on kynsilakkaa kynsillä. Onhan minulla tietenkin ollut kynsilakkaa aikaisemminkin, mutta ei koskaan "aikuisiällä"...

Ensimmäinen kynsilakkani oli Rimmelin violetti Purple Pulse ja vähän myöhemmin hankin seuraksi vielä IsaDoran ihanan vihreän Beetle Greenin. Ajattelin, että siinä on tarpeeksi yhdelle ihmiselle. Mutta sitten näin Ostolakossa-blogissa IsaDoran graffitilakkoja, ja ajattelin heti, että sellainen on pakko saada. Sehän oli periaatteessa juuri sitä mitä kaipasin, jotain ylimääräistä jujua tylsään ja tavalliseen lakkaukseen ilman hirveän isoa rahallista sijoitusta.

Vaaleanpunaisen Masterpiece Pinkin valitsin sen takia, että se oli ainoa väri, joka mielestäni sopi jo omistamani Purple Pulsen kanssa yhteen. Kynnet piti totta kai heti lakata kun pääsi kotiin... Ja niistä tuli hienot! Ja olin tehnyt ne itse! Ja halusin lisää!

Ja siinä oikeastaan se. Näiden kokeilujen jälkeen olin myyty ja halusin lisää. Konadit on tullut jo hankittua ja muutakin koristeluhärpäkettä. Kynsilakkakokoelmakin on kasvanut huimasti, samoin kuin kynsilakkatietämys. Ja kynnet on aina lakattuna, totta kai.

Tämän blogin suhteen mulla ei ole hirveästi suunnitelmia. Kunhan haluan jakaa kuvia ja ajatuksia - kännykällä. Omaa konetta ei jaksa koskaan kotona avata, joten laatu tulee olemaan sellaista mitä kännykällä saa aikaiseksi. Katsotaan mitä tästä tulee.