perjantai 30. maaliskuuta 2012

Niitä vaan tulee jostain!?

Poikaystäväni vei minut lakkaostoksille siihen samaan Tarjoustaloon, josta hän bongasi minulle aikaisemmin Flormarin graffitilakkoja. Tarkoitus oli katsoa olisiko muista väreistä mihinkään. No, olihan niistä. Mukaan tarttui kaksi sinistä ja yksi violetti graffitilakka:


 Kovasti teki mieli hamstrata myös Flormarin sininen hilelakka, mutta pistin peliin ihan kaiken tahdonvoimani ja onnistuin jättämään sen kauppaan. Periaatteessa minulla ei ole mitään kynsilakkojen hamstraamista vastaan, mutta en haluaisi hamstrata lakkoja vain siksi, että ne ovat halpoja. Ei siis mitään "mutta kun tämä on ihan nätti ja tosi, tosi halpa". Tai jotenkin tuntuu, että jos annan kaikelle periksi, niin kohta minulla on laatikollinen mitäänsanomattomia ja turhia lakkoja!

Tuskin olen ainoa, joka miettii kynsilakkakokoelmaa nimenomaan kokoelmana. En halua ostaa yksittäisiä, tuntemattomia lakkamerkkejä, koska ne pistäisivät silmään muiden lakkojen joukossa. Ne eivät istuisi kokoelmaan. En myöskään halua kokoelmaani rumia pulloja, vaikka lakan väri olisi kuinka nätti. Nykyisistä rumista pulloistakin haluaisin eroon, tai ainakin haluaisin saada sen verran hyllyn täytettä, että rumat pullot voisi siirtää laatikkoon piiloon.

Tykkään OPIn lakoista siksi, että niiden pullot ovat kauniita. Niiden värit ovat kauniita. Ja usein miten myös niiden nimet ovat kauniita. Tykkään niistä myös siksi, että ne näyttävät hyvältä yhdessä. Sellaiselta, että niitä haluaa katsella ja pitää esillä koristeina. Niihin tulee muodostettua jotenkin ihan erilainen tunneside, kuin hetken mielenhäiriössä hankittuihin halpislakkoihin. Oikeastaan haluaisin, että kokoelmassani olisi pelkästään OPIn lakkoja. Eikä sillä ole mitään tekemistä kynsilakkasnobismin kanssa. En edes usko, että OPIt olisivat merkittävästi laadukkaampia kuin esimerkiksi markettilakat. Kyse on vain siitä, että ne miellyttävät omaa silmääni eniten.

Mutta silti sorrun halpoihin lakkoihin. Koska ne ovat halpoja. Ja nättejä. Ja kohta minulla on se laatikko täynnä turhia lakkoja. Hmphmpf!

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kokoelman kasvatusta, taas kerran

Sellon Sembaloissa oli viime viikolla kaikki Inglotin kynsilakat hintaan 7.50e. Olin jo aikaisemmin katsellut Inglotin hiutalekynsilakkoja, mutta hylännyt ne naurettavan hintansa vuosi. 10e aivan pikkuruisesta pullosta oli yksinkertaisesti liikaa. Litrahinta oli jo OPIakin kovempi, eikä kyse ollut kuitenkaan mistään maailmaa mullistavasta. (Inglotin nettisivuilla kyseisiä hiutalelakkoja myydään muuten 15ml pulloissa, mutta pullojen koko on merkitty väärin!)

7.50e sen sijaan oli jo sen verran kohtuullinen hinta, että mukaan hamstrautui kaikki neljä erilaista hiutalelakkaa. Tai ensin ostin kaksi, ja seuraavana päivänä päätin ostaa vielä loputkin.Kuvia pulloista ei löydy, mutta tässä on kaikkia neljää (201, 202, 203 ja 204) kerrostettuna:


Hiutalelakkojen pohjana on myöskin uusi lakkarakkaus, OPIn Fly Nicki Minaj - kokoelmasta. Fly on toinen OPI, jonka olen ostanut oikealla hinnalla ilman mitään alennuksia. Yksinkertaisesti tykkäsin väristä niin paljon, että se piti saada heti paikalla omaan kokoelmaan. On se vaan niin nätti.


Eikä tässäkään vielä kaikki. Poikaystäväni löysi minulle vihdoinkin Flormarin graffitilakkoja muissakin väreissä kuin iljettävän oranssissa. Pyysin häntä nappaamaan minulle hopeisen ja kultaisen. Hopeinen on ainakin ihana, ei mitään valitettavaa. Kultaista en ole ehtinyt kokeilemaan vasta kuin kiekolle.


Kävin myös vanhempieni luona vierailulla, ja sieltä tarttui mukaan alennuksesta MNY:n ruskea lakka. Tosin luulin, että lakka olisi sellainen ihanan likaisen värinen, mutta kiekolla se paljastuikin ihan vain ruskeaksi. Mutta kai ruskeaakin lakkaa joskus tarvitsee?

Ja eilen huomasin, että China Glazen Hunger Games - kokoelmaa on ilmestynyt Mimaxiin ja Ihanatkynnet.fi:hin. Niitäkin tekisi mieli tilata... Joskus minusta tuntuu, että tykkään enemmän kynsilakkojen ostamisesta kuin varsinaisesti kynsien lakkaamisesta.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ensimmäiset ruusut

Viime viikolla olin rohkea ja uskaltauduin maalaamaan kynsille ruusuja, ihan ensimmäistä kertaa. Harjoittelin tosin aika monta kertaa muovin päälle ennen kuin uskaltauduin kokeilemaan kynsille. Neljästä ruususta kaksi onnistui tosi hyvin ja kaksi huonosti. Ihan ok suoritus ensimmäiseksi kerraksi, ei niiden tekeminen nyt niin helppoa kuitenkaan ollut. Kynsiin otin mallia Youtube-tutorialista, mutta ruusut tein eri tekniikalla kuin videossa. Eihän niitä ohjeita ole kuitenkaan ihan kirjaimellisesti tarkoitus noudattaa.


Lakkasin kynnet ensimmäistä kertaa OPIn Planks a Lotilla (tuo kuvan likainen lila) ja tykkäsin kovasti. Löysin tuon lakan Stockmannilta alle seitsemällä eurolla, joten oli kyllä hintansa väärti! Nyt tekisi mieli hankkia muitakin Pirates-kokoelman lakkoja. Esimerkiksi Sparrow  Me the Drama tai Skull and Glossbones... Sain muuten aika kiitettävästi Sally Hansenin pikakuivattajan kuplimaan näiden kynsien kanssa. Ilmeisesti Sallya ei voi samalla lailla lätätä kynsille kuin Secheä.

Tällä hetkellä kynsillä on A-Englannin lakoilla tehty liukuvärjäys. Sunnuntaina kiireessä lakkasin kynnet Dragonilla juuri ennen vieraiden tuloa, ja vieraiden lähdettyä töpsöttelin kynsiin nopeasti Saint Georgea ja Camelotia.Nyt kun kuvia katsoo, pelkkä Dragon olisi ehkä ollut nätimpi kuin tuollainen huolimaton liukuvärjäys. Mutta ainakaan Sally Hansen ei kuplinyt näiden kynsien kanssa!


Nyt minulla on enää yksi kokeilematon A-England - lakka, Order of the Garter. Eiköhän sekin vielä kynsille pääse.

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Asioita, joita en tiennyt tarvitsevani

Ajattelin tehdä listan asioista, joita en tiennyt tarvitsevani. Tai siis joita en tiennyt tarvitsevani vielä puoli vuotta sitten, mutta joita ilman en tällä hetkellä osaisi enää elää. Jännä, miten paljon uusia juttuja tämä kynsiharrastus on tuonut mukanaan!

1. Lasiviila



Joskus sitä ajatteli, että hyvät kynsileikkurit riittävät. Sitten ajatteli, että kyllä sellainen paperiviilakin asiansa ajaa. No, eipä muuten aja. Enää ei tulisi mieleenkään viilata paperiviilalla kynsiä. On se sen verran kamala kapine lasiviilaan verrattuna!

2. Kynsinauhavoide



Yhtenä päivänä havahduin siihen, että kynsinauhat eivät enää näyttäneet siisteiltä, vaan kuivilta ja kärsineiltä. Sellaisilta, ettei niitä halunnut näyttää kenellekään. Nykyään Lemony Flutteria tulee siveltyä kynsinauhoihin vähintään kerran päivässä ja kynsinauhat näyttävät huomattavasti onnellisemmilta kuin aikaisemmin.

3. Asetoniton kynsilakanpoistoaine




Ajattelin, että asetoniton kynsilakanpoistoaine ei voi olla tehokas. Eikä se olekaan. Mutta hellävarainen se on, ja sen vuoksi olen valmis uhraamaan kynsilakkojen poistolle pikkaisen enemmän aikaa. Poistan aina laiskuuttani lakat foliomenetelmällä, ja erityisesti foliomenetelmän kanssa eron huomaa; X-tran kynsilakanpoistoaineen jäljiltä sormenpäät tuntuvat kuivilta, asetonittoman kynsilakanpoistoaineen kanssa ei huomaa muuta eroa, kuin että lakka on lähtenyt pois. Korjailuun ja Konad-tarvikkeiden putsailuun käytän edelleen X-tran kynsilakanpoistoainetta, siihen se sopii mainiosti.

4. Piimax - tabletit



Näiden olennaisuudesta en vielä ole varma. Aloitin syömään tabletteja vasta viime viikonloppuna. Olen lukenut useammasta eri blogista, muutamia ulkomaalaisia blogeja myöten, että biotiinin pitäisi tehdä huikeita asioita kynsille ja päätin kokeilla itsekin. Nämä tabletit kun eivät kovin montaa euroa maksa (päälle kuusi euroa per purkki, mutta purkki riittää useammaksi kuukaudeksi). Katsotaan kuukauden päästä miltä näyttää! En tosin ole ihan varma, millaista ihmettä näiltä tableteilta odotan...

Ja siinä olennaisimmat. Listaan voisi lisätä myös mallikiekot, bufferiviilat, dotting toolit, Konad-roinat... Mutta ehkä ilman niitäkin voisi elää. Ainakin toistaiseksi.

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Don't mess with OPI

Alelaarista hamstrattu Don't mess with OPI pääsi vihdoinkin kynsille asti. Väri on oikeasti aavistuksen likaisempi ja vaaleampi kuin miltä se näyttää kuvissa, mutta tykkään siitä kuitenkin. Oranssit täplät tein erikokoisilla dotting tooleilla ja OPIn Chop-sticking to my Story - lakalla. Värit sopivat ainakin hienosti yhteen, molemmat samalla lailla likaisia.



Jostakin syystä vierastan edelleen cremelakkoja omilla kynsilläni. Nytkin tykkään lopputuloksesta, mutta silti lakkaus ei tunnu ihan omalta. Jotenkin kaipaan kynsilakalta enemmän sellaista näyttävyyttä, siis säihkettä ja kimallusta. Kai pitäisi useammin lakata cremeillä niin omakin silmä tottuisi.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Houston, we have a VNL

Yleensä aina ennen uuden lakan ostamista googletan, että lakka on varmasti peittävä. Luulin tehneeni niin myös ostaessani Orlyn Butterflies - lakan kanssa, mutta ilmeisesti luin jotain väärin. Lakka ei meinaan peitä mitään. Tai no, huomattavasti vähemmän ainakin kuin aikaisemmat lakkani. Kaksi kerrosta ei riittänyt mihinkään vaan oli pakko laittaa vielä kolmas kerros, että kynsistä sai jotenkin siedettävät Kerroksia olisi varmaan tarvittu tuplasti enemmän peittämään VNL. Onneksi ongelman hoitaa helpomminkin: pilvireunus Nailsiden tyyliin ja goodbye VNL.
Butterflyn väri on muuten jännä: joskus se näyttää pastellisen oranssilta vaikka se on ihan selkeästi pinkkiä pullossa. Väri on kyllä onneksi sen verran mieluinen, että lakkaa varmasti tulee käytettyä toistekin huonosta peittävyydestä huolimatta. Koko kynsiä tosin tuskin sillä lakkaamaan. Oma kipuraja tulee vastaan tavallisesti jo kahden kerroksen kohdalla.

torstai 8. maaliskuuta 2012

Top 10

Nunnu I Love My Nails - blogista haastoi minut esittelemään kymmenen suosikkilakkaani. Tämä haaste on pyörinyt blogeissa jo jonkin aikaa, ja olisin varmaan loppujen lopuksi esitellyt omat suosikkini kenenkään haastamattakin. Mutta paljon kivempi näin! Oma lakkakokoelmani on vielä sen verran vaatimaton, että suosikkien valitseminen oli helppoa, varsinkin kun jätin suosiolla ulkopuolelle kaikki kokeilemattomat lakat. Päätin kuitenkin sen verran vaikeuttaa tehtävää, että laitoin top 10 - lakat vielä keskenään suosituimmuusjärjestykseen. Haasteen säännöissä tosin sanotaan, että satunaisessa järjestyksessä. No, säännöt on tehty rikottaviksi?

Säännöt:

1. Ilmoita keneltä sait haasteen. Linkitä.
2. Listaa kuvat top 10 kynsilakkaasi satunnaisessa järjestyksessä.
3. Jaa haaste eteenpäin viidelle bloggaajalle.

1. OPI - Suzi & the Lifeguard



Jostakin syystä tykkään tästä vaaleanpunaisesta ihan hirveästi, vaikka se ei edes sovi ihonväriini yhtään. En voisi ikinä käyttää tätä pelkästään, mutta koristelujen alle se sopii mainiosti. Tämä on myös ainoa OPI, jonka olen ostanut ilman mitään alennuksia. Ja onhan tuota käytettykin.


2. OPI - I Vant to be A-Lone Star



Yleensä vaaleat lakat eivät minulle sovi, enkä tätäkään olisi ikinä ostanut ellei se olisi ollut tarjouksessa. Tämä onnistui kuitenkin yllättämään minut totaalisesti: vaaleudestaan huolimatta se näyttää hyvältä kynsilläni. Tosi hyvä löytö siis!

3. China Glaze - Tinsel Town



Tämä oli pakko laittaa kolmanneksi. Tykkään tästä siksi, että vähällä vaivalla saa suhteellisen näyttävät kynnet. Ajatus pelkästä värilakasta kynsillä on tylsä, mutta välillä ei ole aikaa koristeluihin ja silloin tällainen lakka on päivän pelastus. Levittyy hyvin ja peittää jo yhdellä kerroksella hyvin.

4. China Glaze - Jitterbug



Tämä on listalla samasta syystä kuin Tinsel Town. Tähän voi luottaa. Jos minun pitäisi kiireessä sutia jotakin lakkaa kynsilleni, se olisi tämä. Levittyy helposti ja siististi. Toimii parhaiten paritettuna Tinsel Townin kanssa. Eli ensin nopea kerros Jitterbugia ja päälle bling blingiä tuomaan Tinsel Town.

5. OPI - Blue My Mind



Tämä oli varmaan ensimmäinen sininen lakka, jonka hankin, ja aika täydellisen sininen onkin. Kuva on vähän kehno (kännykällä napsin kuvat nopeasti eilen), eikä tuo oikein oikeutta värille. Oikeasti on paljon kirkkaampi sininen.

6. OPI - OPI Ink



Kokoelmani ensimmäinen OPI, mukana listalla enemmän ehkä tunnesyistä kun värinsä puolesta. Tai onhan tuo kaunis ja ensimmäiset leimailutkin tein onnistuneesti tämän päälle. Tämä näyttää ehkä nätimmältä pullossa kuin kynsillä. Suosikki joka tapauksessa.

7. OPI - Purple with a Purpose



Nätti perusväri. Ajattelen tätä Blue My Minding pikkusiskona. Samantyylinen, ainoastaan violetti. Hamstrasin tämän ja Blue My Mindin Sokoksen alennuksesta. Hyviä perusvärejä tavallista halvempaan OPI-hintaan.

8. OPI - Happy Anniversary



Ostin tämän siksi, että voisin taikoa cremelakoista kimaltavia. Tämä kuitenkin peittää enemmän kuin miltä näyttää, joten tällä voi tehdä myös gradientteja.

9. A-England - Camelot



Listan yllätysväri, ainakin itselleni. Kokeilin tätä A-Englannin mustaa lakkaa ensimmäistä kertaa eilen, ja se oli aivan eri luokkaa kuin aikaisemmin kokeilemani halpis-musta. Väri on paljon syvempi ja kiiltää kauniisti, ja peittää todella hyvin.

10. Rimmel - Heart on Fire



Jos yhdeksäs suosikki oli musta, kymmenennen täytyy olla punainen. Musta ja punainen yksinkertaisesti kuuluvat yhteen. Tämä taisi olla kolmas tai neljäs hankkimani kynsilakka, ja harkitsin väriä tosi pitkään. Mietin, että tämä punainen saattaisi olla liian kirkas ja huomiota herättävä ottaen huomioon, että en osannut vielä lakata kynsiäni edes kovin siististi. Mutta tämä oli ihan nappivalinta. Kirkas punainen, joka ei kuitenkaan ole jouluinen, helppo levittää leveästä sudista huolimatta ja kiiltää ihanasti.

Olipas tämä lista OPI-painotteinen. Huomaa, mikä on minun lempilakkamerkkini... China Glazellakin on ihania lakkoja ja niillä ihania nimiä, mutta pullot eivät ole lähellekään yhtä kauniita kuin OPIn. Ja sekin on jännä, että listalle päätyi ainoastaan yksi ainoa "markettilakka", vaikka niitä on koko kynsilakkakokoelma väärällään.  Hmphm. Ehkä pitäisi jatkossa haalia ainoastaan OPIa ja China Glazea.

Vaikea keksiä, kenellä tämän haasteen laittaisi eteenpäin. Tuntuu, että tämä on kiertänyt jo kaikilla. Ehkä olen tänään tylsä, enkä haasta ketään. Rikotaan vielä toistakin sääntöä. Haasteen antajaan sentään linkitin. Kahdesti!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kynsilakkahylly, vihdoinkin!

Poikaystäväni päätti askarrella minulle kynsilakkahyllyn, ja hienohan siitä tuli tottakai. Hylly on mitoitettu niin, että se mahtuu täydellisesti olohuoneen kirjahyllyn välikköön. Vielä täydellisempää on se, että hyllyn alla on vetolaatikko, johon saa järjesteltyä loput kynsiin liittyvät roinat. Vihdoinkin kaikki on kätevästi samassa paikassa! Tosin huolestuttaa aavistuksen se, että tuo hylly on valmiiksi jo täynnä... Halvempia lakkoja voi tosin aina piilotella ja laittaa hienompiä näkyville. Ja onhan tuossa kirjahyllyssäkin tilaa, kunhan kirjat siirtää muualle.


maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kun aika ei riitä

Lauantain siivousurakan jälkeen aika oli kortilla ennen vieraita. Kynnet olivat kuitenkin sen näköiset, että pakko oli jotain keksiä: pohjaksi lakkasin kerroksen China Glazen Jitterbugia, joka aikaisemmin oli tehnyt minuun vaikutuksen hyvällä levittyvyydellään ja nopealla kuivumisajalla, ja päälle yksi kerros China Glazen Tinsel Townia. Sally Hansenin pikakuivattajan avulla kynnet olivat hyvissä ajoin valmiit - eikä edes tylsimmästä päästä, kiitos Tinsel Townin. Lopulta aikaa oli niin paljon, että nimettömiin ehti asetella strassirusetitkin. En tiedä sopivatko rusetit kynsiin mitenkään, mutta ainakin kynsillä oli jotakin koristusta.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Taas uusia lakkoja

Perjantaina kävin poikaystävän kanssa lautapelikaupoilla ja kynsilakkakaupat tuli samalla katsastettua totta kai. Keskustan Sokoksesta tarttui mukaan OPIn Don't Mess with OPI, jonka sunnuntaina sinne hylkäsin. Oranssia tarjous-OPIa ei enää Sokokselta löytynyt, mutta ehkä parempi niin. Sekin olisi kuitenkin tarttunut mukaan.
Tapiolan Stockmannilta bongasin OPIn Planks a Lot - lakan alle seitsemän euron hintaan. Omituista tosin, että yksikään toinen Pirates of the Caribbean - lakka ei ollut erityistarjouksessa. Mikä vika Planks a Lot - lakassa on?

Tapiolan Stockmannilta tarttui mukaan myös ensimmäinen Orlyn lakka. Sain sen ilmeisesti vahingossa väärällä, huomattvasti halvemmalla hinnalla. Olen pitemmän aikaa etsinyt tuollaista pinkkiä, joten toivottavasti se on jostain kotoisin!

Laskin myös eilen yhteen kaikki helmikuussa ostamani lakat, ja niitä on paljon. Ja oikeasti vielä enemmän, koska en laskenut mukaan niitä viime kuussa tilaamiani lakkoja, jotka eivät ole vielä tulleet. En edes osta lakkoja niin usein... mutta kun ostan, ostan monta kerralla. Onneksi vielä ei tunnu mitään tarvetta vähentää. Ehkä sitten, kun lukema on yli sata. Siis kai tytöllä saa olla vähintään se sata kynsilakkaa, ilman että se on ongelma?