torstai 24. toukokuuta 2012

Tyttömäiset kynnet

Nykyään minulla on paljon varmempi olo siitä millaisista kynsistä pidän eniten, tai siis millaisista koristeluista pidän. Kynsiblogeja on nyt tullut seurattua pitkään. Joskus kyllä naurattaa miten erilaisia makuja kynsienkin suhteen. Jonkun mielestä joku on aivan ihana ja minusta aivan kamala, ja välillä päinvastoin. Välillä kun jotkut kynnet on ihan överit, tulee ensimmäisenä mieleen, että millainenkohan kyseessä oleva henkilö on muuten tyyliltään!

Tällä kertaa omat kynteni ovat aika tyttömäiset ja omaan makuuni ehkä jopa vähän överit. Tykkään silti, kaikki vain sujui jotenkin tosi putkeen. Lakkaukset, värit ja leimaukset, ihan kaikki. Seche Vitekään ei kutistanut yhtään kun sitä pitkästä aikaa käytin!

Marjaisan punainen lakka on Opin No Spain No Gain ja aksenttina (vaihtelun vuoksi etusormessa!) Opin Mermaid's Tears. Valkoiset pilkut on tehty Opin Alpine Snow'lla ja dotting toolilla. Kukat ja perhoset ovat Konad-laatoista M82 ja M78 ja leimattu Konadin helmiäisvalkoisella. Ja päällä tyttömäistä kimallusta tuomassa China Glazen Fairy Dust.


tiistai 15. toukokuuta 2012

Kesä(värit) mielessä

Jokin aika sitten katselin kynsilakkahyllyäni ja totesin, että kokoelmastani ei löydy oikeastaan yhtään kirkkaita tai kesäisiä värejä. Ihan ymmärrettäväähän se tosin on; Aloitin kynsilakkaharrastuksen vasta viime syksynä, en ole edes kaivannut keväisiä tai kesäisiä kynsilakkoja. Ennen kuin nyt! Kun ulkona paistaa aurinko ja kaikkialla on vihreää, ei halua sonnustautua tummiin väreihin.

Helsingin Sokoksissa ja Emotioneissa oli viime viikonloppuna asiakasomistajapäivät, eli S-etukortilla 15% kaikista tuotteista. Ja sehän sopi minulle, koska en oikein kokoelmaani muuta kuin Opia nykyään huoli. Ja Opejahan löytyy Sokokselta. Mutta arvatkaapa, mitä Sokokselta ei oikein löydy: kesäisen värisiä Opeja! Valikoima oli suorastaan masentava. Joko kaikki sävyt olivat tummia tai sitten mitäänsanomattomia vaaleanpunaisia tai nudeja. Onneksi Holland-kokoelmasta  sentään löytyi A Roll in the Hague. Olisin saattanut napata mukaan myös kirkkaan punaisen Red Lights Ahead.. Where? - lakan, mutta se toli Sokokselta loppuu. Oranssilla on siis pärjättävä ainakin toistaiseksi.


Joku tarkkasilmäinen saattaa kuvasta huomata, että kynnet ovat lyhentyneet radikaalisti viime kuvista. Sattui ihan perinteinen onnettomuus, kuului naps ja myöhemmin naps naps kun lyhensin loputkin kynnet samaan mittaan. Nöpökynsiä ei tehnyt erityisesti mieli lakata tai koristella, joten sudin kynsille vain kaksi kerrosta Opin Passionia peittämään pahimpia värjäytymiä. Nyt odottelen, että se nöpöin kynsi kasvaa samaan mittaan kuin itse lyhentämäni. Eiköhän tuo jo viikossa tokene.

Lisäsin muuten sivupalkiin tuollaisen "Opi-kokoelma kokoelmittain" - sivun. Lähinnä itseäni varten, mutta voi sitä muutkin kiinnostuneet vilkaista.

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tylsempi parempi

Jostakin syystä tykkään kirjoittaa lakkauksista vasta kun ne ovat olleen kynsillä jo useamman päivän ja näyttää kulumisen merkkejä. Tuoreista kynsistä on jotenkin aina yhtä innoissaan, mutta pari päivää vanhoista ehtii jo oikeasti muodostamaan jonkun järkevämmän mielipiteen.

Tällä hetkellä kynsillä on OPIn Lincoln Park After Dark. Minusta on yllättävää, kuinka paljon oikeasti tykkään tästä sävystä. Siis sehän on musta! Ja samalla ei ole! Kahdella kerroksella sävy tosiaan on aivan musta, eikä siitä muuksi voi väittää. Mutta tykkään siitä, että lakkauksen reunoilta pilkistää se punaisuus kun tarkasti katsoo. Se luo jotenkin harhan siitä, ettei lakka olekaan musta. Musta lakkahan olisi pelkästään musta, ja sehän olisi tylsää.

Leimasin ensimmäiseksi nimettömän ja ajattelin jättääkin leimailut pelkkiin nimettömiin. Mutta kuten poikaystävänikin huomautti, tuollaista on tullut tehtyä jo pari kertaa putkeen ja päätin leimata kaikki kynnet. Tiikeri/leopardi kuvio on Konadin laatasta m78 ja leimauslakkana on käytetty H&M:n Golden Treasurea. Tuo Golden Treasure leimaa niin täydellisesti, että pitäisi käydä katsomassa vieläkö niitä saa ja hamstrata toinen pullo varastoon!

Ja se mielipide kynsistä? Tykkään, mutta tylsäthän ne on. Toisaalta tykkään tylsistä kynsistä paljon enemmän kuin sellaisista, joissa on yritetty ihan liikaa. Tylsempi on aina parempi.


tiistai 8. toukokuuta 2012

Ensimmäinen ranskis-viritelmä + uusia lakkavauvoja

Viime kuussa tuli napattua Jos edes kynnet - blogin kirppikseltä muutama OPI ja yksi uusista lakkavauvoista oli sattumoisin ranskislakaksi sopiva Passion. Vaikka en erityisemmin ranskiksista tykkääkään niin pitihän Sokoksen asiakasomistajapäiviltä napata sen kaveriksi valkoistakin valkoisempi Alpine Snow.

Ranskiksen kärjet tein vapaalla kädellä ja siveltimellä siistien. Minulla ei ole oikeastaan minkäänlaista käsitystä siitä, miten kärjet pitäisi tehdä. Ihan hyvät niistä kuitenkin tuli. Reunat voisivat olla huomattavasti siistimmät, mutta eihän ensimmäisellä kerralla voi tietenkään täydellisesti onnistua. Koko kynnelle levitin vielä kaksi kerrosta Passionia ja lopputulos oli tämä:


Olen enemmän kuin tyytyväinen Passioniin. Yhdellä kerroksella Passion tekee kynsistä kiiltävän ja terveennäköiset, mutta ei varsinaisesti tuo kynnelle yhtään väriä. Todella luonnollinen lopputulos siis. Näin jälkeenpäin on tosin selvää, että yksi kerros Passionia olisi toiminut paremmin kuin kaksi. Kaksi kerrosta Passionia toimii kyllä hyvin yhteen, mutta pilaa valkoiset kärjet värjäämällä ne pinkeiksi. Huono kuvahan ei onneksi tällaista paljasta... Ensi kerralla (mikäli sellaista ikinä tulee) voisi lakata kynnet ensin kerran Passionilla, tehdä kärjet tarrojen avulla ja viimeistellä toisella kerroksella Passionia. Sillä lailla kärjet pysyvät vielä siisteinä, mutta Passionin oma väri tulisi enemmän esille.

Muitakin lakkavauvoja voisi tietenkin esitellä, vaikka tuntuukin, että pullokuvat sellaisinaan ovat aika tylsiä.


Alpine Snow ja Lincoln Park After Dark. Lincoln Park After Dark oli kyllä hassu. Ensimmäinen kerros on luumunpunainen ja toinen kerros musta. Olin kyllä tietoinen, että LPAD on niin tumma, että se näyttää mustalta.. Mutta mustaahan minulla ei ole OPI-kokoelmassa lainkaan, eikä myöskään mitään niin-tumma-että-se-näyttää-mustalta - lakkaakaan. Ihan perusteltu hankinta siis!

Ja tässä vielä Jos edes kynnet - blogin kirppiseltä haalitut lakat yhteiskuvassa:


No Spain No Gain, French Quarter For Your Thoughts ja Passion. Kaksi ensimmäistä ovat myös päässeet kynsille asti, joskin iloa kesti vain muutaman tunnin:


Näistä ei muuten ollut tarkoitus tulla mitkään kaviaarikynnet... Kyse oli vain tietämättömyydestäni: Minulla ei ollut aavistustakaan, että mikrohelmet ovat niin liukkaita, että niitä ei voi sirotella! Tarkoitus oli siis vain sirotella muutama mikrohelmi harvakseltaan kynnen päälle. Onneksi virheistä oppii.

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Keijupölyä

A-Englannin Order of the Garter pääsi vihdoinkin kynsille asti. Kai tuo sininen väri sitten oli jokseenkin liian tavanomainen, kun siinä näin kauan kesti. Nätti sinisen sävy joka tapauksessa, ja pääsee varmasti kynsille toistekin. Lakatessa tuli myös mieleen, että tämä lakka toimisi varmaan tosi hyvin yhteen China Glazen Rivetingin kanssa. Pitää kokeilla joskus!

Order of the Garterin kuorrutin China Glazen Fairy Dustilla. Fairy Dust oli vieläkin parempi kynsillä kuin uskalsin toivoa. Kynsiä oli vain pakko tuijottaa koko ajan. Ei yhtään harmita, että tuli tilattua tuo lakka. Harmittaa ainoastaan, että holoefektin kuvaaminen on ihan mahdotonta, varsinkin kännykän kameralla.

Käytin muuten pitkästä aikaa Seche Viteä... Ja täytyypä sanoa, että kunpa en olisi. Minusta tuntuu, että Seche Vite ja minä emme oikein tule toimeen. Se kutistaa aina kärjet, ihan sama mitä yritän kikkailla, että niin ei kävisi. Jälki on aina jotakin ihan hirveää. Onneksi ehdin ottamaan kuvat kynsistä, ennenkuin Seche Vite ehti kunnolla tehdä tuhoa. Kyseessä oli vielä aikaisemmin käyttämätön yksilö. En ymmärrä, miten Seche Vite voi olla niin suosittu. Siitähän on pelkkää harmia. Jos jollakin on joku oikeasti toimiva kikka niin saa vapaasti kertoa!