maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden viimeinen postaus

Minusta tuntuu, että mitä enemmän minulle kertyy lakkoja, sen vaikeampi minun on päättää, millä lakalla lakkaisin kynteni. Lauantaina mietin pienen ikuisuuden, millaiset kynnet tekisin sunnuntain juhlia varten. Asu oli yksinkertainen ja musta, joten siitäkään ei voinut hirveästi ideoita poimia. Lopulta päädyin siihen kaikista helpoimpaan ratkaisuun: kokeilemattomiin lakkoihin. Minulla ei koskaan ole hirveän montaa kokeilematonta lakkaa kerrallaan, joten muutamasta hassusta oli helppo valita kaksi toisiinsa edes jotenkuten sopivaa lakkaa.

A-England Avalon, Dorian Gray
Dorian Gray ja Avalon
Peukalossa, etusormessa ja pikkusormessa edustaa tasaisen varma A-Englandin Dorian Gray. Dorian Gray ei minulle ainakaan tarjonnut ahaa-elämyksiä. Tavallinen metallinen harmaa. Keskisormen ja nimettömän koristuksena on A-Englandin Avalon ja Belegwenin kanssa swapatut niitit. Voisi noita niittejä ehkä joskus tilata itsekin. Inhoan vain suunnattomasti pakettien odottelua. Ja varsinkin sitä, jos ne eivät pitkän odottelun jälkeen tulekaan ja pitää aloittaa odottelu alusta. Joko noita niittejä saa suomalaisista nettikaupoista? Suomesta voisin tilata vaikka heti.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

It's a Trap-eze laimennettuna

Olisin kovasti halunnut lakata kynnet uusilla A-Englandeilla. Nostelin niitä vuorotellen käteen, välillä vertailin toisiinsa. Vaihtoehtoja oli kuitenkin aivan liikaa tällaiselle jahkailijalle. Teki mieli lakata kaikilla ja ei oikeastaan millään. Kyllästyin lopulta omaan jahkailuuni ja päätinkin tehdä valinnan kahden uusimman China Glazen välillä. Valitseminen kävi huomattavasti helpommin, kun vaihtoehtoja oli vain kaksi!

Ostopostauksen kommenteissa Sissi ja Noora valittelivat It's a Trap-ezen oudosta pohjaväristä. Onhan se aika mielenkiintoinen valinta. Joku muu väri olisi varmasti toiminut paremmin. Minulle tuli kuitenkin heti mieleen, että pohjaväriä voisi yrittää muuttaa kerrostamalla päälle läpikuultavaa lakkaa, ihan niinkuin glitter-voileivissä.

China Glaze It's a Trap-eze, OPI You Callin' Me a Lyre?

Ja hyvinhän se näyttää toimivan. Pohjaväri ei ole enää harmaanvalkoinen vaan vaaleanpunainen. Muutenkin tämä lakka tuntuu toimivan paremmin laimennettuna. En hirveästi innostunut pelkästä It's a Trap-ezestä omilla kynsilläni, mutta tästä versiosta tykkään.


It's a Trap-ezea on kynsillä kaksi kerrosta. Yksi kerroskin olisi ehkä riittänyt, jos olisi lakannut todella huolellisesti. Vaaleanpunaisuus on saatu aikaan kahdella kerroksella Opin You Callin' Me a Lyrea. Oikeastaan It's a Trap-eze on siis valkoisen pohjavärinsä ansiosta täydellinen alusta laiskoille glitter-voileiville. Päälle vain aina sen värinen läpikuultava lakka kuin sattuu huvittamaan ja voilá.

torstai 6. joulukuuta 2012

Gothic Times -saalis

Aluksi A-Englandin Gothic Times -kampanja ei innostanut minua yhtään. En halunnut yhtäkään alennetuista lakoista. Gothic Beauties -kokoelmasta minulla oli jo Ophelia ja koin, etten tuosta kokoelmasta ainakaan tarvitse enää yhtään mitään. Suurin osa niistähän on periaatteessa ihan vain mustia. Jostakin syystä poikaystäväni kuitenkin tykkää yllyttää minua tilaamaan lakkoja ja yllytti tyypilliseen tapaan nytkin. Hupinsa kullakin. Mutta sen sijaan, että olisin poikaystäväni yllyttämänä tilannut yhden tai korkeintaan kaksi lakkaa, tulin tilanneeksi neljä. Eikä kaduta yhtään. Päinvastoin, olisi kaduttanut, jos en olisi tilannut näitä!

Dorian Gray, Perceval, Avalon, Lady of Shalott
Gothic Times -kampanjassa tiettyjä yksittäisiä sävyjä sai kuudella punnalla ja tiettyjä kahden sävyn pareja kymmenellä punnalla. Itse tilasin kaksi tuollaista kymmenen punnan paria. Normaalisti A-Englandi lakat maksavat yhdeksän puntaa kappale, joten ihan hyvästä alennuksesta oli kyse.

A-England Avalon, Lady of Shalott
Avalon, Lady of Shalott

Avalonia olen katsellut jo aikaisemmin, mutta epäilin, että se olisi liian lähellä Opin Purple with a Purposea. Pöh, ei muuten ole. Avalon on paljon tummempi ja syvempi sävy. Tuossa minun kuvassani se onnistuu näyttämään puoliksi siniseltä, mutta ei se oikeasti ole. Onneksi netti on pullollaan parempia swatcheja. Lady of Shalott oli positiivinen yllätys. Siinä missä Ophelia näyttää kiekolla ja kynsillä mustalta, Lady of Shalott jopa näyttää aavistuksen sinistä kimmellystä. Lady of Shalottia en erityisesti halunnut, mutta koska sen periaatteessa sai punnalla kaupanpäälle...

A-England Dorian Gray, Perceval
Dorian Gray, Perceval
Dorian Gray on myös Gothic Beauties -kokoelmasta, ainoa kyseisen kokoelman lakka, joka ei varmasti millään ilveellä näytä kynsillä pelkästään mustalta. Paistaako minusta muuten mitenkään läpi se, kuinka pettynyt olen koko Gothic Beauties -kokoelmaan. Hmphm. Dorian Gray on kyllä kaunis, eikä kokoelmassani ollut vielä mitään vastaavaa. Kai se joka kokoelmassa on pakko joku helmi olla. Ja viimeisenä Perceval... jonka olen hylännyt monta kertaa siksi, että se on niin jouluinen. Jostakin syystä juuri nyt tuo jouluisuus onkin ihan positiivinen asia...

Näitä lakkoja käännellessäni muuten huomasin, että pullojen tilavuus on muuttunut. Silmämääräisesti katsoen pullot ovat edelleen saman kokoisia, mutta vanhojen pullojen vetoisuus on 13ml ja uusien 11ml. Pullojen muoto on myös aavistuksen muuttunut matkan varrella: korkin juuressa oleva ulko on uusissa pulloissa neliä ja vanhoissa pyöreä.

Minusta muuten tuntuu, että mitä enemmän hankin A-Englandin lakkoja, sitä enemmän myös haluan niitä. Minusta on tulossa hamstraaja. Eikä asiaa yhtään auta se, että A-Englandin Heavenly Quotes -kokoelmaan on ilmestynyt ainakin yksi uusi sävy, She Walks in Beauty, joka minun on ihan pakko tilata jossakin vaiheessa.

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Marraskuun lakkaostokset

Marraskuun loppupuolella havahduin yhtäkkiä siihen, että en ollut hankkinut yhtäkään lakkaa koko kuukauden aikana. Olin mielinyt kyllä muutamaa lakkaa China Glazen Cirque Du Soleil -kokoelmasta, mutta ne eivät vain suostuneet ilmestymään Ihanatkynnet.fi:hin. Muualta en halunnut tilata, koska Ihanatkynnet.fi:ssä on halvimmat postikulut. Odottavan aika on pitkä... Mutta onneksi marraksuun viimeisenä maanantaina Cirque Du Soleil ilmestyi myyntiin ja pääsin tilaamaan omani. Ja hyvä tuuri kävikin: lakat kolahtivat postiluukusta juuri marraskuun viimeisenä päivänä. Pääsin kuin pääsinkin siis kirjaamaan jotain marraskuun ostoslistaan.

Cirque du Soleil -kokoelmasta kotiutin tosin vain kaksi lakkaa. En oikeastaan erityisemmin pidä China Glazesta. Suti on minun makuuni aivan kamala eivätkä lakat aina hurmaa koostumuksellakaan. Mutta välillä vain putkahtaa sellaisia värejä, jotka on pakko saada. Kuten Running in Circles ja It's a Trap-eze.

China Glaze Running in Circles, It's a Trap-eze!
Running in Circles ja It's a Trap-eze.
Running in Circles tuli tilattua China Glazen Rivetingin kaveriksi. Tykkään Rivetingistä todella paljon, mutta en yksinkertaisesti osaa koristella oranssia lakkaa. Running in Circles on mielestäni hyvin samantyylinen, joten heti kun näin tämän lakan swatchit, ajattelin sen parittamista Rivetingin kanssa. It's a Trap-ezen tilaamista tuskin tarvitsee perustella mitenkään, sen verran ainutlaatuinen  se on ei-indielakaksi. Pitihän tuollainenkin lakka omaan kokoelmaan hankkia!


Pakko laittaa vielä lähikuva tuosta It's a Trap-ezesta. Minulle tuosta tulee mieleen jokin syötävä herkku tai jäätelö. Jännittää kyllä vähän millainen tuo on omilla kynsillä. Tuntuuko yhtään edes omalta. Tuon lakan sijoittaminen kiekolle oli muuten hankalaa. Olen lajitellut kynsilakat kolmeen osaan: cremet, shimmerit/metalliset ja efektilakat. Glitteriensä puolesta tuo kuuluisi efektilakkojen kiekolle, mutta peittävyytensä vuoksi sitä ei voi efektinä käyttää. Mutta ei se ole shimmerikään eikä metallinen! Lopulta sijoitin sen shimmereiden/metallisten kiekolle, jonne se käyttötarkoituksensa vuoksi sopi kuitenkin paremmin. Isoja, isoja ongelmia.