tiistai 29. tammikuuta 2013

Piraattilakkauksia

Edellisessä postauksessa vilautin nopeasti jo valmiiksi tullutta Pirates-kokoelmaani ja nyt olisi tarjolla vielä muutamat Pirates-kynnet. Steady as She Rosella lakkasin kynnet jo viime kuussa, mutta en silloin keksinyt niistä oikein mitään sanottavaa. Pullossa Steady as She Rose ei näyttänyt oikein miltään, kaikista vähiten houkuttelevalta. En olisi ikinä hankkinut kyseistä lakkaa, jos se ei olisi kuulunut Pirates-kokoelmaan. Sävy kuitenkin hurmasi minut kynsillä: aivan täydellinen.

OPI Steady as She Rose

Pirates-kokoelmasta Skull & Glossbones kotiutui viimeisenä. Se ei aivan samanlaiseksi suosikiksi yltänyt kuin Steady as She Rose ja Stranger Tides, mutta hyvin läheltä liippaa kuitenkin. Neutraaleissa sävyissä vain on oma viehätyksensä.

OPI SKull & Glossbones, French Quarter for Your Thoughts, China Glaze Fairy Dust

Aksenttina Opin French Quarter for Your Thoughts, joka tuntui sopivan täydellisesti yhteen Skull & Glossbonesin kanssa. Kynsistä ei ollut tarkoitus tulla mitenkään erityisen talviset, mutta minulle näistä tulee ainakin ihan mieleen lumiset pusikot. Ehkä se on tuo China Glazen Fairy Dust?

OPI French Quarter for Your Thoughts, China Glaze Fairy Dust

Loppuun vielä nykyään melkein pakollinen makrokikkailu. Fairy Dust kerrankin erottuu kunnolla! Tuo "puskakuvio" on muuten oikeasti olevinaan sulka ja peräisin XL-laatasta C. Leimauslakkana on vanha tuttu Konadin helmiäisvalkoinen.

maanantai 28. tammikuuta 2013

Etsintä on päättynyt

Pitkään kestänyt etsintä on vihdoinkin päättynyt. Tässä ne nyt ovat:

Planks a Lot, Mermaid's Tears, Sparrow Me the Drama, Stranger Tides, Steady as She Rose, Skull & Glossbones

Planks a Lot, Mermaid's Tears, Sparrow Me the Drama, Stranger Tides, Steady as She Rose ja Skull & Glossbones, eli toisin sanoen kaikki Opin Pirates Of The Caribbean On Stranger Tides -kokoelman cremet!

Ei muuta.

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Hymyhuulet

Alennuksesta haalimistani Opeista ensimmäisenä kynsille päätyi I Don't Give a Rotterdam. Pidin todella paljon Opin I Have a Herring Problemista, joka on käytännössä pikkaisempi tummempi versio tuosta kultaisen shimmerin kera, mutta I Don't Give A Rotterdam ei ollut minusta aivan yhtä vakuuttava. Jos jommasta kummasta pitäisi joskus luopua, I Have a Herring Problem olisi ehdottomasti se lakka, joka saisi jäädä kokoelmaani.

Kun lakkasin viimeksi I Have a Herring Problemilla, leimasin kynnet Konadin vaaleanpunaisella leimauslakalla ja se tuntui toimivan hyvin. Niin hyvin, että pääsin leimata I Don't Give a Rotterdamin (alan ymmärtämään hiljalleen miksi monet suosivat lyhenteitä lakkojen nimissä) samalla vaaleanpunaisella. Teki mieli leimata samalla kuviollakin, mutta sitten ajattelin niitä kaikkia leimauslaatoissani yksinään nyhjöttäviä kuvioita, jotka eivät ole päässeet kynsille lainkaan. Joten valkkasin Bundlemonsterin 2012-setistä ruusujen sijaan pusuhuulia.


OPI I Don't Give a Rotterdam, Bundlemonster BM-303

Jännä muuten mitä kaikkea makrolinssi paljastaakaan! En ole koskaan huomannut, että Seche Vite levittäisi leimauksia mitenkään, mutta makrolinssin avulla pientä levittymistä on kyllä havaittavissa. Mutta haitanneekohan tuo, kun ei edes paljaalla silmällä näe?

tiistai 22. tammikuuta 2013

Kerta kiellon päälle...

.. vaikka kukaan ei varsinaisesti kieltänytkään. From Caramels Hands -blogin Caramel haastoi minut vielä uudelleen yhdellätoista kysymyksellä. Koska juuri toissapostauksessa keksin 11 asiaa itsestäni ja selitin, miksi en aio haastaa ketään, aion nyt vastata ainoastaan Caramelin kysymyksiin. Sen verran hyviä kysymyksiä kun ovat.

1. Minkälaiset lakkaukset on tällä hetkellä kynsillä? 

Kynsillä on tällä hetkellä Opin I Don't Give Rotterdam! vaaleanpunaisilla leimoilla. Nämä kynnet minun piti esitellä seuraavassa postauksessa, mutta sitten tulikin tämä. Kaikki aikanaan...

2. Millainen oli päiväsi tänään? 

Kiireinen töissä, ihanan rento kotona. Sain yhden kirjan luetuksi ja Katsomon kautta tuli katsottua viimeisin jakso Gleetä.

3. Millä kuvaat?

Canon EOS 650D ja linssinä Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM. Kynsien valokuvailusta voi lukea lisää Kohti parempaa kuvanlaatua -päiväkirjasta.

4. Montako kynsilakkaa löytyy kokoelmastasi?

Uskoisin, että 140 on aika lähelle totuutta. En ole laskenut hetkeen.

5. Jos saisit ilmaiseksi ihan minkä tahansa kynsilakan, mikä se olisi?

Essien Shine of the Times.

6. Minkä kirjan olet lukenut viimemmäksi?

Luen pääasiassa vain englanninkielistä hömppää. Viimeisin lukukokemus oli Jenny Colganin The Good, the Bad and the Dumped, jonka sain luetuksi loppuun tänään. Huomenna taas uusi kirja käteen.

7. Mistä herkusta et voisi luopua?

Rainbown Light-Cola. En tiedä meneekö tuo ihan herkku-kategoriaan, mutta siihen olen hulluna.

8. Mieluisin alus/päällys/hoitolakka?

En ole kokeillut ikinä mitään muuta kuin Lumenen aluslakkaa. En tiedä onko se mieluisin, mutta valitettaa en ole siitä löytänyt. Mieluisin päällyslakka on Seche Vite.

9. Jos voittaisit 10.000€, mihin käyttäisit rahat?

En luultavasti mihinkään. Olen todella huono käyttämään rahaa. Kynsilakkoja olen opetellut ostamaan itselleni, mutta muuten yleensä ostan vain mitä tarvitsen ja elän suhteellisen säästeliäästi.

10. Huonoin kynsilakan poistoaine ikinä?

Lidlin asetoniton vaaleanpunainen. Ei vain toimi minulla. Mukava pumppupullo, mutta siinä kaikki.

11. Mikä on kallein lakkasi, onko lakalla mittaamaton tunne-arvo vai onko sillä suuri rahallinen arvo?

Rahallisesti kallein on Opin Fly, joka on ostettu aikanaan Stockmannilta täydellä suomihinnalla. Suurin tunnearvo on Opin OPI Inkillä, joka oli ensimmäinen Opin lakkani.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Pitkästä aikaa alelöytöjä

Joskus se on todella mukavaa, kun pää on täynnä kynsilakkatietämystä. Esimerkiksi kun löytää Kicksin alennuspöydästä alennuksessa olevia Opeja, ei tarvitse kaivaa kännykkää esiin selvittääkseen ovatko Thanks A Windmillion ja Mermaid's Tears dupeja. Se tieto löytyy jo valmiiksi päästä, pitää vain osata enää päättää, kuinka monta melkein samansävyistä vihreää omaan kynsilakkakokoelmaan voi mahtua. Minun kohdallani vastaus on "aika monta". Vihreä kun on edelleen lempivärini kynsilakoissa.

Thanks A Windmillionin lisäksi Kicksin alennuspöydästä tarttui mukaan myös I Don't Give A Rotterdam, jonka sisko, I Have A Herring Problem, minulta löytyy myös. Tuo I Don't Give A Rotterdam on päässyt jo kynsillekin, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

OPI Thanks A Windmillion, OPI I Don't Give A Rotterdam!

Silloin kun näin Holland-kokoelman lakat ensimmäisen kerran omin silmin, en halunnut niistä yhtään mitään. Nyt alennusmyynneistä yms. niitä on kuitenkin siunaantunut jo neljän lakan verran. Ja kyseisessä kokoelmassa on vielä muutama muukin lakka, jonka mieluusti huolisin omaan kokoelmaani. Niin sitä vain mielipiteet muuttuvat kun tarpeeksi kauan jotakin katselee. Tietenkin tuo alennettu hintakin vaikuttaa paljon...

torstai 17. tammikuuta 2013

Haasteella heitetty

These nails that I have -blogin Käpsyltä tupsahti haaste. Haasteet ovat kivoja, mutta tätäpä en aio laittaa eteenpäin. Juuri tällä hetkellä tekisi tiukkaa löytää 11 blogia, joilla tämä haaste ei ole kiertänyt. Jouduin olemaan ilman rakasta kännykkääni (aka blogien lukulaite) muutaman viikon ja siinä ajassa onnistuin vihdoinkin vierottamaan itseni kynsiblogien pakkomielteisestä lukemisesta. Olen joskus aiemminkin purnannut halustani seurata aivan kaikkia kynsiblogeja. Siis sellaisiakin, jotka eivät ole kiinnostaneet minua yhtään tai joista en ole edes erityisemmin pitänyt. Nyt tuon pitkän tauon jälkeen pystyin vihdoinkin poistamaan lukulistaltani kaikki turhat blogit. Tuntuu muuten uskomattoman kevyeltä ja jää mukavasti aikaa muuhunkin.

Mutta nyt takaisin haasteeseen. Säännöt kuuluvat näin:
  1. Kerro 11 asiaa itsestäsi. 
  2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen 
  3. Keksi uudet 11 kysymystä 
  4. Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa 
  5. Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät
Olen tämän blogiuran aikana kertonut aika monta satunnaista asiaa itsestäni, mutta enköhän vielä onnistu uudet 11 keksimään!
  1. Olen haastanut itseni lukemaan 40 kirjaa tänä vuonna. Viime vuonna luin 14 kirjaa. Pidän kyllä kirjojen lukemisesta ja olen todella, todella nopea lukemaan, mutta en meinaa ikinä löytää kiinnostavaa luettavaa. Suurin haaste minulle on siis sopivien kirjojen löytäminen, ei niinkään se lukeminen.
  2. Olen pitkän tauon jälkeen alkanut taas neulomaan. Neuloin joskus todella aktiivisesti ja minulla oli jopa yhteinen neuleblogi poikaystäväni kanssa. Sitten kiinnostus vain lopahti, enkä neulonut mitään noin vuoteen. Nyt on taas hyvä mieli, kun on jotain puikoilla.
  3. Pidän kynsien valokuvaamisesta enemmän kuin kynsien lakkaamisesta. Olen innostunut myös lukemaan erilaisia valokuvaus- ja kuvankäsittelykirjoja kynsikuvausprojektini myötä. Suunnitteilla on jonkinlainen kattava yhteenveto/tietopaketti/tutoriaali sitten, kun projekti on vihdoinkin saatu päätökseen (ei ehkä tapahdu ikinä, koska aina voi kehittyä).
  4. Ainoa lehti mitä ostan on neljästi vuodessa ilmestyvä kanadalainen koiralehti Modern Dog. Suomalaiset koiralehdet eivät ole mitään tuohon verrattuna. Modern Dog sisältää sopivassa suhteessa asiallisia artikkeleita ja täydellistä hömppää. "The lifestyle magazine for modern dogs and their companions". Suosittelen.
  5. Tykkään todella paljon Pretty Little Liars -sarjasta. Sarjassa vilahtelee hienoja kynsiäkin aina välillä.
  6. Hamstraan askartelutarvikkeita, vaikka en koskaan askartele yhtään mitään. Jos joskus haluan askarrella jotain, minulta varmasti löytyy kaikki tarvittava.
  7. Hamstraan myös (erikoisia) soittimia. Niitäkin voi joskus tarvita. Jos joskus vaikka haluaa perustaa todella omituisen bändin. Nim. Hulusi, kellopeli ja melodica.
  8. Jos lautapeleissä pitää valita, onko hyvien vai pahojen puolella, haluan aina olla pahis. Haluan myös aina valita itselleni tyttöhahmon, jos sellainen on valittavissa.
  9. Tällaiset haasteet ovat minusta vaikeita. On hirveän vaikea keksiä mitään mielenkiintoista, enkä haluaa toistaa sellaisia asioita, jotka olen jo kertonut jonkun toisen haasteen yhteydessä. Satunnaiset asiat alkavat loppumaan kesken!
  10. En osaa nukkua yksin. Vieressä pitää olla aina jotakin lämmintä; poikaystävä, vähintään yksi koira tai edes nalle, jonka sisällä on kuumavesipullo (tuntuu vieressä aika samalta kuin nukkuva koira)
  11. Olen värjännyt hiuksiani säännöllisesti 15-vuotiaasta lähtien, mutta nyt olen harkinnut oman värin kasvattamista takaisin. Syynä tähän on se, että hiuksissani tällä hetkellä oleva väri on niin lähellä luonnollista hiustenväriäni, että juurikasvu ei häiritse minua. Nyt olisi siis hyvä tilaisuus hankkiutua eroon jatkuvasta hiustenvärjäämisestä.
Ja sitten vastaukset Käpsyn keksimiin kysymyksiin:

1. Jos olisit lakka, minkä niminen olisit? 

Princess Beatrice. Tuolla nimellä minua kutsutaan töissä. Tai ehkä lyhyemmin vain Betty.

2. Kumpi miellyttää enemmän, glitter vai shimmer?

Shimmer. Glitter on niin vaikeaa saada irti kynsiltä.

3. Katseletko (esim. kauppa-asioinnin yhteydessä) muiden ihmisten kynsiä?

Kyllä. Minusta on jännä miten harvalla on kynsilakkaa. Luulisi, että useampi lakkaisi kynsiään. Omassa kaveripiirissäni ainoastaan yksi lakkaa silloin tällöin kynsiään - ja kyseessä on mies.

4. Mikä on yleisin kommentti jonka saat kynsistäsi, vai huomataanko niitä?

Kynsiäni huomataan hyvin harvoin, joten ei ole mitään yleistä kommenttia. Joskus miespuolinen työkaveri saattaa todeta "oot vaihtanut taas kynnet". Siinä kaikki.

5. Kuinka monta kynsilakkaa omistat?

130-140 tällä hetkellä. En tiedä aivan tarkkaa lukua.

6. Mikä on hulluin syy miksi olet ostanut jonkin lakan?

Hulluin syy taitaa olla se, että kuun lopussa olen huomannut, että en ole ostanut yhtäkään lakkaa koko kuukauden aikana... ja tilanne on ollut pakko korjata. Kyllähän kynsikokoelmaa pitää joka kuukausi kasvattaa lakalla tai parilla.

7. Oletko osallistunut/aiotko osallistua kynsiaiheiseen miittiin?

En ole osallistunut. Voisin osallistua, jos sellainen järjestettäisiin pääkaupunkiseudulla ja olisin jotenkin tietoinen siitä.

8. Harrastatko kynsien lisäksi jotakin muuta?

Lautapelaamista joka viikonloppu. Ja bloggaamista totta kai. Harrastus se on tämäkin.

9. Haittaako kynsiharrastus opiskeluasi/työtäsi?

Ei. Työni oikeastaan helpottaa tätä harrastusta, koska voin esimerkiksi blogata työaikana sen sijaan, että käyttäisin siihen vapaa-aikaani.

10. Onko sinulla lempi(kynsi)blogia tai -bloggaajaa?
Lempibloggaaja on ehdottomasti Jos edes kynnet -blogin Papu, jonka myötä Jos edes kynnet myös lukeutuu lempiblogikseni.

11. Must have -täytteet pizzaan?

Pepperoni, sipuli ja paprika. 

maanantai 14. tammikuuta 2013

Suklainen kirsikkapuu

Neutraalit kynsilakat alkoivat taas pienen tauon jälkeen houkuttelemaan minua. Essien Glamour Purse on kapeasta siveltimestään huolimatta täydellinen harmaanruskea, eikä Opin You Don't Know Jacques ole yhtään hullumpi. Alun perin minun piti leimata kynsille hevosia ratsastajineen (vaikka en edes pidä hevosista!) Cheeky-laatasta CH34, mutta kyseinen kuvio ei vain suostunut leimautumaan kunnolla haluamallani lakalla. Piti siis pikaisesti keksiä uusi idea...

Essie Glamour Purse, OPI You Don't Know Jacques, Cheeky plate CH50
Kirsikkapuu

Pätin lopulta kokeilla, miten CH50-laatan kirsikkapuukuvio (minun mielestäni se on kirsikkapuu, mutta tulkintoja voi toki olla monia) toimii dotting toolilla tehtyjen kukkien kera. Lopullinen tuomio: ei erityisen hyvin. Ehkä jos kuvion olisi kohdistanut paremmin ja käyttänyt aivan toisenlaisia värejä. Mutta ei näin.

perjantai 11. tammikuuta 2013

Hyvin tärkeä tiedotus!

A-Englandin lakat ovat alennuksessa. Siis aivan kaikki lakat. Lisäksi Gothic Times -kampanjan tapaan tyrkyllä on myös kahden ja kolmen lakan settejä erikoishinnalla. Nyt jos koskaan kannattaa tilata!

Thank You -kampanja kestää 15. päivä asti. Kaikki lakat 6£ (normaalisti 9£). Duot maksavat 10£ (normaalisti kaksi lakkaa on 18£) ja triot 14£ (normaalisti kolme lakkaa on 27£). Postikuluja ei ole.

Itse saatoin tilata muutaman...

(Pieni lisähuomautus: toimitusaika on pitempi silloin kun tilaa kampanjan aikana. Kampanjan ulkopuolella kun tilaa, tilaus tulee yleensä viikon sisällä. Kampanjan aikana toimitusaika voi olla viikkoja.)

perjantai 4. tammikuuta 2013

Valmistujaislahjoja

Valmistuin joulun alla tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Vihdoinkin. Kurssit tuli suoritettua ennätysajassa, mutta tuttuun tapaan opinnäytetyö jäikin sitten roikkumaan vuodeksi jos toiseksi. Ei ollut mikään kiire valmistua, kun olin jo kerran oman alan töissä eikä valmistuminen olisi muuttanut mitään. Onneksi valmistumisellakin on aikaraja ja lopulta oli pakko raapia se opinnäytetyö kasaan. Nyt on paperit käpälässä ja koulunpenkki toivottavasti vähäksi aikaa takana. Huh.

En hirveästi odottanut mitään valmistujaislahjoja, koska en sitä mitenkään erityisesti mainostanut. Suurin osa työkavereistani ei tainnut edes tietää, että virallisesti olin vielä opiskelija. Perhekin oli luultavasti päässyt jo unohtamaan. Sain kuitenkin kolme lahjaa, toinen toistaan parempia ja toinen toistaan enemmän myöhässä.

Ensimmäisen lahjan sain työkavereiltani sen jälkeen, kun työpaikalla oli paljastunut, että olen jostakin valmistunut. Olivat salaa keränneet kolehdin ja hankkineet minulle lahjakortin suosikkilautapelikauppaani (yksi muista harrastuksistani). Toinen lahja tupsahti joulun jälkeen. Vanhempani ja tätini olivat päättäneet hankkia minulle Kalevalan Ilona-kaulakorun valmistumisen kunniaksi.

Kolmannanen lahjan sain vasta tämän vuoden puolella, eilen itse asiassa, mutta se olikin sitten kaikista parhain lahja. Sain nimittäin poikaystävältäni makro-objektiivin (Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM) kynsien kuvaamista varten!

Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Uusi objektiivi on siis makro-objektiivi, jolla onnistuu kuvaaminen lähempääkin. Makrolinssillä voi siis kuvata esimerkiksi yksittäistä kynttä, mikä ei kameran mukana tulleella objektiivilla olisi ollut mahdollista lainkaan. Polttoväli uudessa objektiivissa on kiinteä, mutta sellainen, että se sopii hyvin muuhunkin kuin makrokuvaamiseen. Kiinteä polttoväli auttaa pääsääntöisesti myös valoisuuden kanssa.

Minulla meni eilen aika myöhään kynsien laittamisessa, joten en viitsinyt ihan hirveän pitkään leikkiä uudella lelullani. Taisin ottaa puolet vähemmän kuvia kynsistäni kuin yleensä. Mutta ainakin ero tuli huomattua. Vanhan linssin kanssa en ollut tyytyväinen mihinkään huolimatta siitä, kuinka monta kuvaa olin ottanut. Nyt otin vain muutaman hassun kuvan. enkä ollut tyytymätön yhteenkään kuvaan. Aika huikea ero siis, kun vertaa aikaisempaan tilanteeseen.

OPI Suzi Skis in the Pyrenees, H&M Golden Treasure, Cheeky plate CH33

Kuivaa ihoahan uusi objektiivi ei kosteuta, eikä myöskään auta poseeraamaan yhtään paremmin. Mutta tarkempia kuvia se tekee. Täysin tyytyväinen en vieläkään ole kuvanlaatuun, mutta nyt tuntuu, että se täydellinen tyytyväisyys on saavutettavissa. Pitää vain harjoitella enemmän uuden objektiivin kanssa.

Kynsillä tällä kertaa taas yksi kokeilematon lakka, Opin Suzi Skis in the Pyrenees. Kyseinen lakka vaati kolme kerrosta ollakseen tarpeeksi peittävä minun kynsilläni. Onneksi se sentään kuivui nopeasti ja levittyi todella hyvin. Lakka näyttää pullossa cremeltä, mutta kynsillä huomasin, että siinä on joukossa myös aavistus shimmeriä. Ihan mukava yllätys. Leimauksessa olen käyttänyt taas kerran H&M:n Golden Treasurea. Golden Treasure on varmaan käytetyin lakkani, onneksi minulla on sitä toinen pullo vielä varastossa.

Ja koska makrokuvaaminen onnistuu nyt, pitihän sitä muutama makrompikin otos sitten napsaista. Tuosta ei enää viitsikään photoshopata kuivia kohtia pois. En ole kyllä ylemmästäkään, mutta normaalisti ehkä olisin. Eilen en vain ollut niin viitseliäällä tuulella.

OPI Suzi Skis in the Pyrenees, H&M Golden Treasure, Cheeky plate CH33

Ja vieläkin lähemmäs pääsee. Alimmassa kuvassa on siis yksi tähtikuvio tuollaisen pyörylän sisältä. Ei mikään maailman tasokkain kuva, mutta ainakin auttoi minua ymmärtämään, kuinka pieniä yksityiskohtia voin kuvata uudella objektiivilla.

OPI Suzi Skis in the Pyrenees, H&M Golden Treasure, Cheeky plate CH33

Ehkä tämän objektiivin myötä saan kynsikuvausprojektini päätökseen. Tuo kynsikuvaussivu on muuten tätä objektiivia lukuunottamatta edelleen ajantasalla. Olen yllättävän uskollisesti muistanut käydä kirjoittamassa sinne omista kokeiluistani. Vielä jaksaa!