keskiviikko 29. toukokuuta 2013

The Great Gatsby

Nail Polish Lovers -ryhmän viikon haasteen aiheena oli tällä kertaa the Great Gatsby, eli kynsiin kaivattiin kultaa, hopeaa, symmetriaa, geometrisia kuvioita... Pitkästä aikaa taas haaste omaan makuuni. Jos joku muuten miettii mikä tuo jo muutamaan otteeseen mainitsemani Nail Polish Lovers on, kyseessä on tosiaan iso kynsilakkayhteisö Google Plussan puolella. Olen niitä harvoja ihmisiä, jotka eivät Facebookissa ole, joten joudun etsimään omat yhteisöni muualta. Uusi viikkohaaste ilmestyy aina torstaisin, ja se voi olla oikeastaan ihan mitä tahansa. Minäkään en koskaan saa tietää haasteita ennakkoon, vaikka olenkin yksi tuon ryhmän moderaattoreista. Teema pysyy salaisuutena aina viimeiseen asti.

Mutta nyt takaisin teeman pariin. Minulla oli yksi teemaan sopiva kokeilematon lakka, joten muista vaihtoehtoja ei tarvinnut edes miettiä: A-Englandin Beauty Never Fails. Beauty Never Failsin shimmer on on jotakin kullan ja vihreän välimaastossa. Tuosta tulee ehkä pikkaisen mieleen China Glazen Midtown Magic, mutta ilman levitysongelmia.

A-England - Beauty Never Fails

Geometrisia kuvioita lähestyin totta kai leimaamalla, vapaalla kädellä taiteilijaksi minusta ei ole. Leimat valitsin Winstonia-setistä. Tuo keskisormen ja nimettömän kaarikuvio on yksi suosikeistani. Peilikuvioleimakin toimi hyvin, vaikka olin huolissani sen isoista alueista. Kuvioon jäi pikkaisen koloja, mutta XL-leimasimen kanssa niitä jää aina. Pistän kolot siis leimasimen piikkiin enkä laatan. Pikkusormessa komeileva riikinkukonsulka ei heijastuksien takia oikein näy kuvassa. Seki leimautui todella hyvin ottaen huomioon, että se koostuu ohuenohuista viivoista. Kyllä tuo Winstonia-setti vain on leimausparhautta.

A-England - Beauty Never Fails, H&M Golden Treasure, Winstonia

Kultaisena leimauslakkana toimi jo vakioksi muodostunut H&M:n Golden Treasure. Pullo taitaa olla jo puolillaan ja vieläkään en ole löytänyt siitä valittamisen aihetta. Leimaa aina moitteettomasti. Kulta ei kuulu suosikkeihini, mutta tämän sävyn kanssa olen jo oppinut elämään.

Vähän nämä kynnet tuntuvat tummilta nyt kun ulkona tuntuu välillä jo melkein kesältä. Voisi seuraavaksi tehdä jotkut oikein kesäiset kynnet näiden vastapainoksi. Tai katsoo nyt, yleensä teen kynnet kummemmin etukäteen miettimättä fiiliksen mukaan. Voi olla, että seuraavalla kerralla tekee mieli vielä tummempia kynsiä.

maanantai 27. toukokuuta 2013

Kun mikään ei onnistu, glitter pelastaa

Avenue Maintain näytti kiekolla niin täydelliseltä, että se piti nopsasti saada kynsillekin. Mikään muista uusista tai kokeilemattomista lakoista ei oikein sopinut tuon kanssa yhteen, joten paritin sen toisen melko uuden lakan kanssa. Kyseessä on tietenkin Opin My Vampire Is Buff. Nuo näyttivät vain sopivan hyvin yhteen.

Alkuperäinen ajatukseni oli leimailla hiukan, ehkä lämpimien ilmojen kunniaksi jopa kukkasia. Mutta jostakin syystä mikään ei halunnut onnistua. Yritin leimata useammalla eri lakalla, eri leimauslaatoilla ja vaihtelin jopa leimasintakin. Mutta ei. Jokainen leima epäonnistui jollakin tavalla. Joko leimasta jäi puolet puuttumaan tai osa leimasta levähti täysin. Onneksi glitter pelastaa aina. Päälle vain kerros L'oréalin Confettista ja edustuskelpoiset kynnet olivat valmiit.


My Vampire is Buff käyttäytyi vähän paremmin näiden kynsien kanssa. Lakkasin kieli keskellä suuta ja sain kaksi kerrosta riittämään. Avenue Maintain levittäytyi odotetusti, eli kuin unelma. Kyllä Essielläkin huonosti levittyviä lakkoja on, mutta ennakko-odotukseni on Essien suhteen aina positiivinen. Näistä tuli kyllä aika suosikkikynnet kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.

torstai 23. toukokuuta 2013

"Käydäänkö ihan nopeasti tossa Sokoksella"

Viime viikolla oli asiaa keskustaan ja ajattelin, että sitähän voisi samalla piipahtaa Sokoksella. Ihan nopeasti vain, ikään kuin samalla ohi kulkien. Onhan tuo keskustan Sokos niin mukavan lähellä rautatieasemaa. Oikeasti minun teki mieli vilkaista Opin Dutch 'Ya Just Love OPIa. Tuota olin katsellut jo omassa lähi-Emotionissa, mutta se hyllyssä nököttävä ainokainen pullo näytti koostumukseltaan jotenkin vialliselta. Se ei ravistelemallakaan palannut normaalinnäköiseksi. Sokoksella taas oli jopa valinnanvaraa eikä yksikään näyttänyt huonolta. Pakkohan niistä oli yksi mukaan napata. Luulen, että minulla on nyt (ehkä) kaikki haluamani lakat Opin Hollanti-kokoelmasta.

OPI - Dutch 'Ya Just Love OPI
Dutch 'Ya Just Love OPI

Mutta ei siinä vielä kaikki. Kassan jälkeen sisäistin, että Sokoksellahan oli myös toisenlainenkin kynsilakkatarjous: ota kolme, maksa kaksi. Tämä huutava vääryyshän piti sitten korjata Essie-hyllyllä. Go Ginza ja Go Overboard (Go! Go!) oli molemmat itsestäänselviä valintoja, mutta kolmatta piti miettiä pitkään. Perusvalikoimassa on vielä muutama kiinnostava lakka, mutta voiton vei Avenue Maintain. Nyt jälkeenpäin muut vaihtoehdot eivät tunnu enää edes vaihtoehdoilta, tuo Avenue Maintain on niin ihana kynsillä.

Essie - Go Ginza, Avenue Maintain, Go Overboard
Go Ginza, Avenue Maintain ja Go Overboard

Eli yksi pikainen visiitti muuttui nopeasti neljäksi uudeksi kynsilakaksi. Mutta ei se mitään. Mitään en kadu. Kaikki olivat kovasti haluttuja ja yksi on päässyt jo kynsillekin asti. Vielä kun tietäisin, mihin nämä majoittaisi nyt, kun kynsilakkahylly on tullut täyteen...

perjantai 17. toukokuuta 2013

Hempeät morsiuskynnet

Nail Polish Lovers -ryhmän viime viikon (miten niin olen vähän myöhässä tämän postaamisen suhteen) haaste oli Bridal, eli suomeksi ehkä morsiuskynnet. Oma ajatukseni oli luoda uudelleen yhdet aikaisemmat koristelut, mutta vain erilaisella pohjalla ja leimalla. Homma alkoi ihan nätisti, Opin Steady As She Rose levittyi juuri niin kuin pitikin. Sitten oli leimojen vuoro. En saanut millään Konadin valkoista leimauslakkaa leimaamaan siististi. Aina puolet kuviosta tarrasi joko laattaan tai leimasimelle. Kokeilin eri leimauslaattoja ja sama ongelma kaikkien kanssa. Lopulta päätin leimata tutulla ja taatusti takuuvarmalla A-Englandin Princess Tearsilla. Epämääräinen kiekurakuvio on Gals-laatasta GA30.

OPI - Steady As She Rose, A-England - Princess Tears, China Glaze - Fairy Dust

Onneksi China Glazen Fairy Dustin kanssa ei tullut mitään ongelma ja sain tehtyä kynnet loppuun suunnitelmaan mukaan. Mutta tuliko näistä loppujen lopuksi morsiuskynsiä? Ei ainakaan omasta mielestäni. Miellän itse morsiuskynnet jonkin vielä enemmän vaatimattomammiksi ja hempeämmiksi. Tosin tuo riippuu tietty morsiammestakin. Omana hääpäivänä ainakin haluaisin kynsille jotakin ihan muuta.

perjantai 10. toukokuuta 2013

Perhosia tiiliseinällä?

Opin My Vampire is Buff tarttui mukaan Sokokselta. Oletin, että se kuului mukaan tämän kuun Opi-tarjoukseen, mutta kassan mukaan ei. Sain tuon kuitenkin alennushinnalla, koska mistään ei voinut mitenkään päätellä, että tuo olisikin ollut normaalihintainen. Olen vieläkin vähän hämmennyksissä tuon suhteen. Keskustan Sokoksella myyjä tosiaan oli sitä mieltä, että Opin Euro Centrale ja Mariah Carey -kokoelmat eivät tuohon tarjoukseen kuulu, mutta läheisessä Emotionissa nuo Euro Centralet ovat sekaisin muiden Opien kanssa, ja seasta löytyy muutamia vanhempiakin kokoelmia.. Ja edelleen näkyvissä on vain ja ainoastaan tuo tarjoushinta. Tiedä sitten tuosta.

OPI - My Vampire is Buff

My Vampire is Buff oli levittyvyydeltään maineensa veroinen, eli vähintään kolme kerrosta vaati siistiin lopputulokseen. Yleensä en hirveästi lämpeä sellaisille lakoille, jotka vaativat tuon kolme kerrosta, mutta tämän suhteen olin valmis tekemään kuitenkin poikkeuksen. Tykkään tuosta sävystä ja neutraalit lakat yksinkertaisesti on se oma juttu.

Seuraavat kynnet sijaan ei ole yhtään minun juttuni. Halusin vain saada käytettyä enemmänkin kokeilemattomia lakkoja ja jostakin syystä pidin hyvänä ideana yhdistää My Vampire is Buffin Essien Lacquered Upiin. Ja nuo leimat... Ja nuo perhoset... Onhan nuo sillä lailla ihan keväiset ja asiaankuuluvat, mutta eivät vain yhtään minun tyyliseni.


Tuo Essien Lacquered Up vaati muuten myös kolme kerrosta, eikä ollut siltikään täydellisen peittävä. Amoena sai taas arvokkaan muistutuksen, että lakoista otetaan selvää ennen ostamista... En olisi uskonut, että Essien punainen creme (ilmeisesti tuo olikin sitten enempi jelly tms) voisi olla noin huonosti peittävää.

Käyttämäni leimat löytyvät Winstonia-setistä. Perhoset ovat laatalta W104 ja ruutukuvio laatalta W112. Perhosien tekemiseen käytin Konadin leimauslakkoja. Punaisen päälle olen leimannut My Vampire is Buffilla, mutta punaiset leimat ovat Rimmelin Heart on Firea. Essien Lacquered Up ei leimannut tarpeeksi peittävästi.