perjantai 30. marraskuuta 2012

Pikkujoulu-bling-bling

Edellisen postauksen avautuminen kannatti. Nyt on heti paljon toiveikkaampi olo. Ja tarmokkaampi! Loin tuonne sivupalkkiin uuden sivun nimeltä "Kohti parempaa kuvanlaatua -projekti". Aion dokumentoida sinne päiväkirjamaisesti millaisia juttuja olen kokeillut kuvanlaadun parantamiseksi ja millaiset jutut olen itse kokenut toimiviksi. Itseäni on ärsyttänyt suunnattomasti se, että kukaan ei kerro kovin tarkasti mitä tekee ja miksi. Nyt aion itse kertoa kaiken mahdollisimman tarkasti, jotta joku minunlaiseni voi löytää sen tiedon, mitä itse tällä hetkellä kaipaisin.

Eilen hankin pöytävaloon lampun, jonka värilämpötila on sama kuin työvalojenkin. Tuon pienen lisävalon voimin sai otettua jo huomattavasti parempia kuvia. Laatuun en ole vieläkään täysin tyytyväinen, mutta nyt ei ainakaan enää turhauta niin pahasti. Kyllä näitä pystyy jo katselemaan!

Rimmel Heart on Fire, OPI Gettin' Miss Piggy With It

Rimmel Heart on Fire, OPI Gettin' Miss Piggy With It

Tänään on työpaikan pikkujoulut, ja niitä varten tuli nämä kynnetkin askarteltua. Juhlan pukukoodi on "something red", joten kynsien lisäksi minulla vilkkuu joulunpunaista myös korvakoruissa ja hiuskoristeessa. Juhlavat kynnet näistä muuten tulikin, luonnossa kimaltelee todella kauniisti. Lakkauksen pohjana on Rimmelin Heart on Fire. Ajattelin ensin lakata pelkästään Heart on Firellä, mutta poikaystävä ehdotti päälle Opin Gettin' Miss Piggy With It -glitterlakkaa. Kun kuvistakin voi päätellä, ei yhtään huonompi idea. Kiitos kulta!

Lakkasin muuten ensimmäistä kertaa Opin glitterlakalla. Kyllä huomasi eron halpisglittereihin. Gettin' Miss Piggy With It Levittyi todella hyvin, kuivui nopeasti ja glittereitäkin sai joka kerroksella tasaisesti kynnelle. Ei todellakaan ollut mitään liisteriä, jonka kanssa joutuu tappelemaan ja jonka kuivumista pitää odotella pieni ikuisuus. Voisin tämän perusteella huolia kokoelmaani muitakin Muppets-kokoelman glittereitä.

10 kommenttia:

 1. Ihanat! Itsekin intouduin ja tein POP beauty XMAS kynnet. Se on niin jouluinen väri! :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
 2. Kivat pikkujoulublingit!
  Hienoa että teet kuvaamisesta ohjeita, ne tulee itsellekin tarpeen! Kävin jo kurkkaamassa mitä sieltä välilehdeltä löytyy ja haluaisinkin antaa palautetta vähän. Kirjoitat tosi selkeesti ja tarpeeksi yksinkertaisesti, että jopa minulla on sun ansiosta mahdollisuus oppia kuvaamaan paremmin!:) Kiitos siis jos jaksat jakaa kuvailukokemuksiasi jatkossakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän mä jaksa. En hirveän usein jätä aloittamiani projekteja kesken. Varsinkaan tuollaista, minkä koen itselleni tärkeäksi. Ja mun pitää ajatella myös tulevaisuuden Amoenoja, jotka etsii tuota samaa tietoa yhtä epätoivoisesti kuin minä :P

   Yritän jatkossa perustella tuolla sivulla enemmän, että miksi teen asioita niin kuin teen, ja mahdollisuuden mukaan myös linkittää johonkin lähteeseen. Mua ärsyttää aika usein se, että joku kertoo että tekee jotain, mutta ei oikein kerro, miksi tai mitä hyötyä siitä on. Olen itsekin esimerkiksi kuvaillut RAWina, vaikka en ole tiennyt, että miksi. Oon vaan käsittänyt, että se on parempi. Nyt vasta eilen oikeasti otin selvää, että miten RAW eroaa vaikka JPG:stä ja linkitin sen tuonne sivullekin.

   Poista
 3. Mua kiinnostais kans oppia kuvaamisesta. Oon kyllästyny siihen, kun pitää aina talvisin taistella sen kameran kans, kun ei ole valoa, eikä osaa. Aion toivoa joululahjaksi järkkärin, joten sitäkin pitäisi sitten opetella käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän vanhassa pokkarissa oli mahdollisuus säätää valkotasapaino erikseen. Mun mielestä pelkästään sen avulla sai jo huomattavasti parempia kuvia. Meidän pokkarista tuntui muutenkin löytyvän tosi paljon manuaalisäätöjä, en todellakaan tiedä, onko niissä normaalisti niin paljon. Saatiin tuo kamera lahjaksi ikuisuus sitten ja vasta vuoden sisällä suunnilleen ollaan tajuttu, että se on oikeasti tosi hyvä kamera. Ei aikaisemmin vaan tullut katottua, että mitä asetuksia siitä löytyy. Räpsi vaan kuvia ihan normaalisti :D

   Valo on kyllä siitä jees, että sitä voi sentään ostaa kaupasta. Ei tarvi kuin kävellä valaisinosastolle ja ostaa halvin mahdollinen rimpula ja sen jälkeen siihen mahdollisimman hyvä lamppu. Ois mahtavaa, jos valokuvaustaitojakin vois tolleen vaan hankkia kaupasta. Ite ainakin olisin ensimmäisenä ostamassa :D

   Poista
 4. Vitsit, kiitos tosta sivustosta. Nyt saan minkäkin ehkä enemmän irti kamerastani. Pitkä ja kivinen tie tuntuu tämä olevan, mutta ehkäpä se tästä.

  Nää kuvat on kyllä musta jo aika hyvät. Mulle kelpais siis tälläinenkin laatu jo oikein hyvin!

  Niin ja kynnetkin on ihanat. Kaunis tuo OPIn glitter :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä järkkäreissä pitäisi kyllä olla joku varoitusteksti. "Saattaa aiheuttaa turhautumista ja väliaikaisesti huonoa kuvanlaatua". Mulla ei ainakaan ollut aavistustakaan, että se voisi olla niiin vaikeaa kuin miltä se nyt tuntuu. Mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa...

   Poista