torstai 17. tammikuuta 2013

Haasteella heitetty

These nails that I have -blogin Käpsyltä tupsahti haaste. Haasteet ovat kivoja, mutta tätäpä en aio laittaa eteenpäin. Juuri tällä hetkellä tekisi tiukkaa löytää 11 blogia, joilla tämä haaste ei ole kiertänyt. Jouduin olemaan ilman rakasta kännykkääni (aka blogien lukulaite) muutaman viikon ja siinä ajassa onnistuin vihdoinkin vierottamaan itseni kynsiblogien pakkomielteisestä lukemisesta. Olen joskus aiemminkin purnannut halustani seurata aivan kaikkia kynsiblogeja. Siis sellaisiakin, jotka eivät ole kiinnostaneet minua yhtään tai joista en ole edes erityisemmin pitänyt. Nyt tuon pitkän tauon jälkeen pystyin vihdoinkin poistamaan lukulistaltani kaikki turhat blogit. Tuntuu muuten uskomattoman kevyeltä ja jää mukavasti aikaa muuhunkin.

Mutta nyt takaisin haasteeseen. Säännöt kuuluvat näin:
 1. Kerro 11 asiaa itsestäsi. 
 2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen 
 3. Keksi uudet 11 kysymystä 
 4. Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa 
 5. Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät
Olen tämän blogiuran aikana kertonut aika monta satunnaista asiaa itsestäni, mutta enköhän vielä onnistu uudet 11 keksimään!
 1. Olen haastanut itseni lukemaan 40 kirjaa tänä vuonna. Viime vuonna luin 14 kirjaa. Pidän kyllä kirjojen lukemisesta ja olen todella, todella nopea lukemaan, mutta en meinaa ikinä löytää kiinnostavaa luettavaa. Suurin haaste minulle on siis sopivien kirjojen löytäminen, ei niinkään se lukeminen.
 2. Olen pitkän tauon jälkeen alkanut taas neulomaan. Neuloin joskus todella aktiivisesti ja minulla oli jopa yhteinen neuleblogi poikaystäväni kanssa. Sitten kiinnostus vain lopahti, enkä neulonut mitään noin vuoteen. Nyt on taas hyvä mieli, kun on jotain puikoilla.
 3. Pidän kynsien valokuvaamisesta enemmän kuin kynsien lakkaamisesta. Olen innostunut myös lukemaan erilaisia valokuvaus- ja kuvankäsittelykirjoja kynsikuvausprojektini myötä. Suunnitteilla on jonkinlainen kattava yhteenveto/tietopaketti/tutoriaali sitten, kun projekti on vihdoinkin saatu päätökseen (ei ehkä tapahdu ikinä, koska aina voi kehittyä).
 4. Ainoa lehti mitä ostan on neljästi vuodessa ilmestyvä kanadalainen koiralehti Modern Dog. Suomalaiset koiralehdet eivät ole mitään tuohon verrattuna. Modern Dog sisältää sopivassa suhteessa asiallisia artikkeleita ja täydellistä hömppää. "The lifestyle magazine for modern dogs and their companions". Suosittelen.
 5. Tykkään todella paljon Pretty Little Liars -sarjasta. Sarjassa vilahtelee hienoja kynsiäkin aina välillä.
 6. Hamstraan askartelutarvikkeita, vaikka en koskaan askartele yhtään mitään. Jos joskus haluan askarrella jotain, minulta varmasti löytyy kaikki tarvittava.
 7. Hamstraan myös (erikoisia) soittimia. Niitäkin voi joskus tarvita. Jos joskus vaikka haluaa perustaa todella omituisen bändin. Nim. Hulusi, kellopeli ja melodica.
 8. Jos lautapeleissä pitää valita, onko hyvien vai pahojen puolella, haluan aina olla pahis. Haluan myös aina valita itselleni tyttöhahmon, jos sellainen on valittavissa.
 9. Tällaiset haasteet ovat minusta vaikeita. On hirveän vaikea keksiä mitään mielenkiintoista, enkä haluaa toistaa sellaisia asioita, jotka olen jo kertonut jonkun toisen haasteen yhteydessä. Satunnaiset asiat alkavat loppumaan kesken!
 10. En osaa nukkua yksin. Vieressä pitää olla aina jotakin lämmintä; poikaystävä, vähintään yksi koira tai edes nalle, jonka sisällä on kuumavesipullo (tuntuu vieressä aika samalta kuin nukkuva koira)
 11. Olen värjännyt hiuksiani säännöllisesti 15-vuotiaasta lähtien, mutta nyt olen harkinnut oman värin kasvattamista takaisin. Syynä tähän on se, että hiuksissani tällä hetkellä oleva väri on niin lähellä luonnollista hiustenväriäni, että juurikasvu ei häiritse minua. Nyt olisi siis hyvä tilaisuus hankkiutua eroon jatkuvasta hiustenvärjäämisestä.
Ja sitten vastaukset Käpsyn keksimiin kysymyksiin:

1. Jos olisit lakka, minkä niminen olisit? 

Princess Beatrice. Tuolla nimellä minua kutsutaan töissä. Tai ehkä lyhyemmin vain Betty.

2. Kumpi miellyttää enemmän, glitter vai shimmer?

Shimmer. Glitter on niin vaikeaa saada irti kynsiltä.

3. Katseletko (esim. kauppa-asioinnin yhteydessä) muiden ihmisten kynsiä?

Kyllä. Minusta on jännä miten harvalla on kynsilakkaa. Luulisi, että useampi lakkaisi kynsiään. Omassa kaveripiirissäni ainoastaan yksi lakkaa silloin tällöin kynsiään - ja kyseessä on mies.

4. Mikä on yleisin kommentti jonka saat kynsistäsi, vai huomataanko niitä?

Kynsiäni huomataan hyvin harvoin, joten ei ole mitään yleistä kommenttia. Joskus miespuolinen työkaveri saattaa todeta "oot vaihtanut taas kynnet". Siinä kaikki.

5. Kuinka monta kynsilakkaa omistat?

130-140 tällä hetkellä. En tiedä aivan tarkkaa lukua.

6. Mikä on hulluin syy miksi olet ostanut jonkin lakan?

Hulluin syy taitaa olla se, että kuun lopussa olen huomannut, että en ole ostanut yhtäkään lakkaa koko kuukauden aikana... ja tilanne on ollut pakko korjata. Kyllähän kynsikokoelmaa pitää joka kuukausi kasvattaa lakalla tai parilla.

7. Oletko osallistunut/aiotko osallistua kynsiaiheiseen miittiin?

En ole osallistunut. Voisin osallistua, jos sellainen järjestettäisiin pääkaupunkiseudulla ja olisin jotenkin tietoinen siitä.

8. Harrastatko kynsien lisäksi jotakin muuta?

Lautapelaamista joka viikonloppu. Ja bloggaamista totta kai. Harrastus se on tämäkin.

9. Haittaako kynsiharrastus opiskeluasi/työtäsi?

Ei. Työni oikeastaan helpottaa tätä harrastusta, koska voin esimerkiksi blogata työaikana sen sijaan, että käyttäisin siihen vapaa-aikaani.

10. Onko sinulla lempi(kynsi)blogia tai -bloggaajaa?
Lempibloggaaja on ehdottomasti Jos edes kynnet -blogin Papu, jonka myötä Jos edes kynnet myös lukeutuu lempiblogikseni.

11. Must have -täytteet pizzaan?

Pepperoni, sipuli ja paprika. 

4 kommenttia:

 1. Tiesithän muuten, että facebookissa on kynsikoristelut -ryhmä, jossa on kaikenlaista infoa mm. miiteistä eri kaupungeissa ymymym. ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi vaikea olla tietämättä, kun joka toinen tuntuu siitä aina mainitsevan blogissaan. En vaan itse ole Feisbuukissa, en ole koskaan ollut enkä ikinä aio ollakaan :D

   Poista