perjantai 4. tammikuuta 2013

Valmistujaislahjoja

Valmistuin joulun alla tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Vihdoinkin. Kurssit tuli suoritettua ennätysajassa, mutta tuttuun tapaan opinnäytetyö jäikin sitten roikkumaan vuodeksi jos toiseksi. Ei ollut mikään kiire valmistua, kun olin jo kerran oman alan töissä eikä valmistuminen olisi muuttanut mitään. Onneksi valmistumisellakin on aikaraja ja lopulta oli pakko raapia se opinnäytetyö kasaan. Nyt on paperit käpälässä ja koulunpenkki toivottavasti vähäksi aikaa takana. Huh.

En hirveästi odottanut mitään valmistujaislahjoja, koska en sitä mitenkään erityisesti mainostanut. Suurin osa työkavereistani ei tainnut edes tietää, että virallisesti olin vielä opiskelija. Perhekin oli luultavasti päässyt jo unohtamaan. Sain kuitenkin kolme lahjaa, toinen toistaan parempia ja toinen toistaan enemmän myöhässä.

Ensimmäisen lahjan sain työkavereiltani sen jälkeen, kun työpaikalla oli paljastunut, että olen jostakin valmistunut. Olivat salaa keränneet kolehdin ja hankkineet minulle lahjakortin suosikkilautapelikauppaani (yksi muista harrastuksistani). Toinen lahja tupsahti joulun jälkeen. Vanhempani ja tätini olivat päättäneet hankkia minulle Kalevalan Ilona-kaulakorun valmistumisen kunniaksi.

Kolmannanen lahjan sain vasta tämän vuoden puolella, eilen itse asiassa, mutta se olikin sitten kaikista parhain lahja. Sain nimittäin poikaystävältäni makro-objektiivin (Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM) kynsien kuvaamista varten!

Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Uusi objektiivi on siis makro-objektiivi, jolla onnistuu kuvaaminen lähempääkin. Makrolinssillä voi siis kuvata esimerkiksi yksittäistä kynttä, mikä ei kameran mukana tulleella objektiivilla olisi ollut mahdollista lainkaan. Polttoväli uudessa objektiivissa on kiinteä, mutta sellainen, että se sopii hyvin muuhunkin kuin makrokuvaamiseen. Kiinteä polttoväli auttaa pääsääntöisesti myös valoisuuden kanssa.

Minulla meni eilen aika myöhään kynsien laittamisessa, joten en viitsinyt ihan hirveän pitkään leikkiä uudella lelullani. Taisin ottaa puolet vähemmän kuvia kynsistäni kuin yleensä. Mutta ainakin ero tuli huomattua. Vanhan linssin kanssa en ollut tyytyväinen mihinkään huolimatta siitä, kuinka monta kuvaa olin ottanut. Nyt otin vain muutaman hassun kuvan. enkä ollut tyytymätön yhteenkään kuvaan. Aika huikea ero siis, kun vertaa aikaisempaan tilanteeseen.

OPI Suzi Skis in the Pyrenees, H&M Golden Treasure, Cheeky plate CH33

Kuivaa ihoahan uusi objektiivi ei kosteuta, eikä myöskään auta poseeraamaan yhtään paremmin. Mutta tarkempia kuvia se tekee. Täysin tyytyväinen en vieläkään ole kuvanlaatuun, mutta nyt tuntuu, että se täydellinen tyytyväisyys on saavutettavissa. Pitää vain harjoitella enemmän uuden objektiivin kanssa.

Kynsillä tällä kertaa taas yksi kokeilematon lakka, Opin Suzi Skis in the Pyrenees. Kyseinen lakka vaati kolme kerrosta ollakseen tarpeeksi peittävä minun kynsilläni. Onneksi se sentään kuivui nopeasti ja levittyi todella hyvin. Lakka näyttää pullossa cremeltä, mutta kynsillä huomasin, että siinä on joukossa myös aavistus shimmeriä. Ihan mukava yllätys. Leimauksessa olen käyttänyt taas kerran H&M:n Golden Treasurea. Golden Treasure on varmaan käytetyin lakkani, onneksi minulla on sitä toinen pullo vielä varastossa.

Ja koska makrokuvaaminen onnistuu nyt, pitihän sitä muutama makrompikin otos sitten napsaista. Tuosta ei enää viitsikään photoshopata kuivia kohtia pois. En ole kyllä ylemmästäkään, mutta normaalisti ehkä olisin. Eilen en vain ollut niin viitseliäällä tuulella.

OPI Suzi Skis in the Pyrenees, H&M Golden Treasure, Cheeky plate CH33

Ja vieläkin lähemmäs pääsee. Alimmassa kuvassa on siis yksi tähtikuvio tuollaisen pyörylän sisältä. Ei mikään maailman tasokkain kuva, mutta ainakin auttoi minua ymmärtämään, kuinka pieniä yksityiskohtia voin kuvata uudella objektiivilla.

OPI Suzi Skis in the Pyrenees, H&M Golden Treasure, Cheeky plate CH33

Ehkä tämän objektiivin myötä saan kynsikuvausprojektini päätökseen. Tuo kynsikuvaussivu on muuten tätä objektiivia lukuunottamatta edelleen ajantasalla. Olen yllättävän uskollisesti muistanut käydä kirjoittamassa sinne omista kokeiluistani. Vielä jaksaa!

11 kommenttia:

 1. Ihana lahja! Minäkin oon toivonut makrolinssiä lahjaksi, vaan vielä en oo saanut.. Kaipa tuon vois itsekin käydä ostaan:) Tosi kivoja kuvia oot saanu sillä otettua! Itsehän en kyllä osaa kuvia sen kummemmin käsitellä, että mua saattais alkaa vaan enemmän häiritseen kaikki pikku virheet..hmm.. Opeteltavien asioiden lista kasvaa kasvamistaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa, ettei tullut hankittua aikaisemmin. Aina vaan mietti ja mietti, onneksi tuli saatua lahjaksi.

   Poista
 2. Mulla on sama objektiivi ollut vuosia ja se on kyllä hyvä. Kuvailen kukkia ja muuta sellaista lähietäisyydeltä, kynsikuvauksissa käytän yhä edelleen kurjaa pokkariani:D
  Onnittelut valmisutumisen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä itekin kaipaa pokkaria, se oli niin kevyt ja helppo käsitellä... eikä tarvinnut hirveästi miettiä. Makro vain päälle ja naps. Kynsien kuvaaminen oli huomattavasti nopeampaa pokkarilla kuin mitä se on nyt järkkärillä :D

   Poista
 3. Ensinnäkin onnittelut valmistumisesta!

  Ja toiseksi onnittelut uudesta linssistä! Muistelen minun mieheni pohtineen juuri tuon ja tuon hankkimamme linssin välillä, tiedä miksi sitten päätyi tuohon 90 mm versioon...

  Kuvat muuten näyttää oikein hyviltä ja pienellä hiomisella varmasti ihan loistavilta. Oma taiteen lajinsa tuo macrokuvaus tuntuu kyllä olevan, mutta eiköhän se tästä lähde itselläkin rullaamaan. Olen kuumeisesti seuraillut tuota sinun sivua kuvan laadun parantamisesta, siitä on ollut hirmuisesti apua itsellenikin. Aika noviisi kuin näissä olen. Innolla jään siis odottelemaan kokemuksiasi sille puolelle tuon linssi kanssa toimimisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun poikaystävä taas sanoi miettineensä sitä, minkä sä sait, mutta päätyneensä Canoniin, koska siinä on hiljaisempi automaattitarkennus (videoidessa kiva). Poikaystävän mielestä tuo 60mm oli myös yleiskäyttöisempi kuin tuo 90mm. Canonissa on myös kuulemma joku sisäinen focus, mitä lie sitten tarkoittaakin :D

   Poista
  2. Se voi hyvin olla, meillä tuo linssi tuli pelkkään makrokuvaukseen. Meillä kun on muutama muu yleiskäyttöön soveltuva linssi jo valmiiksi. Esimerkiksi 50 mm kiinteä, olisikohan se liennyt syy miksi valitsi tuon.

   Ja seo on kyllä totta, että tuo meidän oma ei tosiaan videokuvaukseen sovellu, koska se sahaa tarkentaessa aika lailla ja melkoisella kolinalla :D Eli teille varmasti parempi vaihtoehto tuo hankkimanne.

   Poista
 4. Onnittelut valmistumisesta! Ihanan lahjan sait :) Ja kynnet on todella kauniit! Mä oon kans kiinnostuneena seurannut sun kuvausprojektia, itse yritän vielä haeskella sopivia asetuksia. Oon vain tosi laiska kuvaamaan ja opettelemaan, teen mieluummin vaan niitä kynsiä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen laiska kuvaamaan mitään muuta kuin kynsiä... ja kun kynsiä kuvaa vaan kerran viikossa, niin ei mitenkään hirveän nopeasti opi. Oppisi varmasti paljon enemmän jos jaksaisi kuvata jotakin muutakin :D

   Poista