maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lonkeroiset

"Jos mä lakkaan mun kynnet nyt värittömällä lakalla ni sit mun on pakko laittaa ne huomenna, eiks nii". Kaksi viikkoa myöhemmin minulla oli vielä samat värittömät lakat kynsillä. Logiikka petti. Siinä missä värillinen lakka sentään alkaa lohkeilemaan ja kulumaan... väritön lakka vain katoaa itsestään. Huh. Tuntui muuten tosi hyvältä pitkän tauon jälkeen lakata kynnet, kaikki vielä sujui niin nappiin kuin vain voi. Tästä voi kiittää ehkä maailman parhaita leimauslaattoja (oma mielipiteeni), eli Winstonioita, ja monta kertaa hyväksi havaituksi lakka-leimauslakka-yhdistelmää.

Essie - Navigate Her, A-England - Dragon

Joskus ikuisuus sitten (nyt puhutaan vuosista) pelikaverini kysyi, olenko koskaan tehnyt lautapeliaiheisia kynsiä. Enpä ollut, mutta tässä olisi nyt vihdoinkin ensimmäiset! Arkham Horror oli yksi ensimmäisiä "oikeita" lautapelejä, mitä aloin pelaamaan silloisen-poikaystävän-nykyisen-aviomiehen kanssa. Se ei pääse pöydälle enää niin usein (koska lisäosineen se ei sille oikeastaan enää mahdu), mutta se on kuitenkin edelleen yksi ehdottomista lempipeleistäni. Ja mikä näistä tekee Arkham Horror kynnet? Peli sijoittuu H.P. Lovecraftin luomaan maailmaan, jossa vipeltää kaikenlaisia ökkimönkiäisiä, joista tunnetuin on tietenkin Cthulhu!

Joku muu näkisi ehkä näissä lonkeroissa mustekalan, tai jonkin muun meren elävän, mutta minulle nämä lonkerot olivat aina heti ensimmäisestä silmäyksestä alkaen Cthulhun lokeroita ja minun maailmassani Cthulhu ja Arkham Horror kuuluvat yhteen.


Lonkeroiden pohjalla on Essien Navigate Her, jonka yhdistin taas kerran A-Englandin Dragoniin. Dragon on ainoa vihreä lakkani, joka tuntuu sopivan yhteen Navigate Herin kanssa, ja se myös leimaa täydellisesti. Lonkerot ovat Winstonian 2nd Generation laattasetistä, laatta on W217. Tarvitseekö minun muuten sanoa, että tykkään näistä kynsistä yhtä paljon kuin itse pelistäkin. Pitäisiköhän kaivella tuo pöydälle nyt ihan kynsien kunniaksi.

14 kommenttia:

 1. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

  Hienot on. :) JA BLOGGAA USEAMMIN! :P

  VastaaPoista
 2. Siis mitä! Mähän bloggaan ihan aina kun laitan kynnetkin! :D

  Nyt on kyl ton pitemmän tauon jälkeen vähän into päällä, oli vaan niiin paljon kivempaa tuo kynsien laittaminen kuin mitä muistin. Tai sitten se johtui siitä, että edelliset lakkaukset lähti ku vähän puhalsi...

  VastaaPoista
 3. Nuo vihreän sävyt osuu ja uppoaa ja on niin keväiset ku vaan voi olla! Ootko pelannu Qiniä koskaan? Saatiin se joululahjaksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein mieheltä kysyä, että ollaanko pelattu. Ollaan pelattu aktiivisesti tosi monta vuotta ni kaikkia pelejä ei oikein enää muista. Mutta ei olla pelattu, pelin tiedän kyllä. Alkoi muuten kiinnostamaan, että kuinka montaa eri peliä on tullut pelattua: 180 eri peliä ja siitäkin puuttuu kaikki lapsena pelatut Monopolit ja Afrikan tähdet. Huh.

   Poista
  2. Oho! Säähän oot varsinainen pelihirmu... :D Itellä rajottuu pelit muutamiin lautapeleihin yms. Mies taas pelaa kaikennäköistä, Mechiä, Baldur's Gatea yms. Joo ja meijän kirjanhyllyn päälynen on pyhitetty Memoir 44 koteloille... :D

   Poista
  3. Lautapelaaminen on ollut meille harrastus jo monta vuotta, meillä on vakkariporukka, jonka kanssa pelataan melkein poikkeuksetta joka viikonloppu. Siinä on tullu pelattua omat ja muiden pelit. Omasta kokoelmasta löytyy tällä hetkellä 80 peliä, mutta niistä osa on lisäosia. Pelaaminen on kivaa, ja varsinkin se kun pääsee pelaamaan uusia pelejä. Parasta pelaamisessa on kyllä se kivojen ihmisten kanssa oleminen ja se säännöllisyys. Lautapelaaminen on vähän niinku harrastus ja sosiaalinen elämä samassa paketissa :D

   Poista
  4. That's true! Ollaan tuota Qiniä pelattu vieraiden kanssa ja on kyllä mukavaa yhdessä tekemistä ja sosiaalisuutta samassa kätevässä paketissa...

   Poista
 4. Miten kauan sulla yleensä pysyy tällaset vaivalla väkerretyt kynnet? Mulla on kynsien kärjet niin lohkeilevat ja perseestä, että niillä ei mikään pysy mitenkään paria päivää kauempaa. Ei auta pitää niitä niin lyhyinä kuin mahdollista, koska ne lohkeilee silti. :( Joten on ihan turha lähteä luomaan mitään kynsitaidetta, hyvä jos ees jonkun nätin yksivärisen saa pidettyä siihen asti kun löytyy taas aikaa lakkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskimäärin viikon taitaa olla samat lakkaukset kynsillä, mutta mä en pahemmin kärkikulumasta välitä. Enkä aina pienistä lohkeamistakaan kyllä. Kestävyyteen ainakin mulla vaikuttaa tosi paljon se, mitä lakkamerkkiä käytän ja sitten saattaa ihan sävynkin mukaan vaihdella. Jotkut vaan kestää paremmin kuin toiset. Mulla esim. paksut A-Englandin lakat lohkeilee aina tosi nopeasti (joskus jopa samana päivänä), mutta sitten koostumukseltaan aika lailla yhtä paksut Essien lakat kestää ihan hyvin.

   Päällyslakka vaikuttaa kanssa, tai oikeastaan se miten päällyslakkaa laittaa. Tai ylipäätään mitään lakkaa. Myös se ihan kynnen kärki pitää muistaa lakata, niinku näin: http://the-polished-perfectionist.blogspot.fi/2010/12/how-to-wrap-your-tips.html. Mä ainakin huomasin ison eron kun opin tuon kikan.

   Niin ja sitten tietty..... kynnet ei oo työkaluja! Jos haluaa, että lakat ja kynnet kestää, ni kynsillä ei raaputella mitään tarroja irti tai kammeta mitään auki :D

   PS: En muuten tiedä, voiko varsinaisesti puhua vaivasta. Kynsien leimaaminen on tosi helppoa ja nopeaa. Siis vertaa vaikka sitä, että sulla olis paperi ja leimasin vs. kynällä piirtäminen ;)

   Poista
  2. Joo, ei pienet lohkeamat ja kärkikulumat haittaa, mutta se että saattaa jopa kokonainen lakkaus lähteä yhdeltä kynneltä ja muissa sit tietty pysyy sitkeesti.. toisaalta se on helppo korjata. Päällyslakka on selvästi auttanut, mut en tajua miksi siinä on hirveän isoja eroja eri kynsien välillä, joihinkin lakka jämähtää ja joistain se suorastaan tipahtaa pois. Kokeilen kyllä tota kärkien lakkaamista! Tosin mun kynnet on lyhyemmät kuin itse sormet, joten toi tarkottaa käytännössä sormenpäiden lakkaamista :D

   Oon muuten huomannut, että jos lakkaa värittömällä, niin sit tulee tosi pitkä tauko lakkaamiseen, koska se on liian siedettävän näköistä!

   Poista
  3. Hmmm....... Mulle ei ole oikeastaan ikinä, ikinä käynyt niin, että kokonainen lakkaus lähtisi. Lakkaatko aina puhtaille kynsille? Siis sillä lailla, että oot poistanu vanhat kynsilakat kynsilakanpoistoaineella ja sit huuhdellu ihan vaan vedellä, tai sit ennen lakkausta pyyhkiny kynnet kynsilakan poistoaineella ja sit vasta lakannut? Ku ilmeisesti jos on vähänkin jotain rasvasuutta tai muuta tommosta kynsillä ni vaikuttaa lakan kestävyyteen. Tietty aluslakkakin voi ehkä jonkin verran vaikuttaa, mutta ite oon kokeillu muutamaa erilaista eikä oo ollu mitään eroa.

   Lyhyitä kynsiä on kyllä aika mahdoton "wräpätä", menee aina ihan säätämiseks. Ärsyttää just jos on joku kynsi katkennu nii pahasti, ettei jää oikein mitään tommosta vapaata reunaa lakattavaks. Haluisin pitää kynnet just siinä pituudessa, että ois lyhyet mutta pystyis kuitenkin lakkaamaan kärjet ongelmitta... Mut tyhjät kynnet kasvaa koko ajan ja niiden lyhentäminen on niiin inhottava riesa :/

   Poista
 5. Oo, ihanan värinen tuo Essie. Ja ihanat on kynnetkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navigate Her on tosiaan ihana, ja myös yksi ensimmäisistä Essiestä mitä kynsiharrastuksen alussa hankin. Tunnearvoakin löytyy siis :D

   Poista